FEYENOORD MOET VREZEN VOOR TRANSFER GEERTRUIDA NA BERICHT OVER BAYERN MüNCHEN

Trevoh Chalobah hoeft niet meer te rekenen op een transfer van Chelsea naar Bayern München, zo meldt Florian Plettenberg. De journalist van Sky Deutschland schrijft dat een nieuwe blessure, waarmee de 24-jarige verdediger tot januari uit de roulatie is, de reden is achter het besluit van der Rekordmeister. Bayern zal zodoende naar alle waarschijnlijkheid kijken naar andere opties en kan mogelijk, net als afgelopen zomer, bij Feyenoord aankloppen voor Lutsharel Geertruida.

Bayern is al sinds de afgelopen transferperiode op zoek naar defensieve versterkingen. Armel Bella-Kotchap was in beeld bij de Duitse topclub, maar de 21-jarige mandekker vertrok uiteindelijk op huurbasis naar PSV. Daarnaast richtte Bayern zijn pijlen toen ook op Chalobah, maar tot een zomerse transfer kwam het niet. De interesse in de voormalig Engels jeugdinternational bleef en ook Borussia Dortmund was geïnteresseerd, maar zijn fysieke gesteldheid heeft beide Duitse topclubs doen besluiten om van zijn komst af te zien.

Naast Chalobah verscheen ook Geertruida afgelopen zomer op de radar bij Bayern. Eind augustus stond de 23-jarige multifunctionele verdediger volgens BILD nog bovenaan de verlanglijst bij der Rekordmeister om Benjamin Pavard, die voor dertig miljoen euro werd verkocht aan Internazionale, op te volgen. Destijds werd er door de Duitse krant gesproken over een ontsnappingsclausule van veertig miljoen euro in het contract van Geertruida.

Een transfer naar de Bundesliga ging uiteindelijk niet door voor Geertruida. Bayern pakte niet door en ook RB Leipzig, dat al een persoonlijk akkoord had bereikt met de rechtsback annex centrale verdediger, haakte op het laatste moment af. Zodoende bleef de zesvoudig Nederlands international bij Feyenoord, waar hij nog tot medio 2025 onder contract staat. Door de contractsituatie van Geertruida is een vertrek in januari of in de zomer van 2024 niet ondenkbaar. De smaakmaker van Feyenoord vertegenwoordigt momenteel een Expected Transfer Value (xTV) van 11,9 miljoen euro.

2023-11-21T10:37:32Z dg43tfdfdgfd