FEYENOORD TRANSFERNIEUWS: DáVID HANCKO WIL NAAR ATLéTICO MADRID

Dávid Hancko hoopt nog altijd deze zomer een vervolgstap te kunnen maken. De Slowaakse mandekker van Feyenoord staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid en wil graag de transfer maken. Alleen lijken de clubs geen akkoord te bereiken over de transfersom.

"Het is lastig voor mij om dit soort vragen te beantwoorden," reageert Hancko in gesprek met RTV Rijnmond over de laatste ontwikkelingen rondom zijn eventuele transfer naar Atlético Madrid. "Iedereen weet hoeveel ik van Feyenoord hou. Wat ik heb bereikt in twee jaar, met de Champions League en het kampioenschap, zijn herinneringen die ik nooit zal vergeten. Aan de andere kant wil je als sportman altijd vooruitkijken.

Het is dan ook niet voor het eerst dat de Slowaakse verdediger in een dergelijk scenario terecht is gekomen: “Bij Sparta Praag zat ik ook in een vergelijkbare situatie. Ik hield van de club en het voelde als thuis, maar ik maakte de stap naar Feyenoord." Hancko denkt nu ook aan een overstap: "Als atleet denk je hieraan. Voor mij ligt de focus nu op mijn fitheid, hard trainen en voorbereiden op alles. Nu is het aan de clubs."

Feyenoord wil 35 tot 40 miljoen euro zien voor de mandekker. Atlético kwam over de brug met een eerste bod van twintig miljoen euro, dat door Feyenoord meteen van tafel geveegd werd. Daarna kwamen los Rojiblancos terug met een bod dat slechts 'iets hoger' was dan het eerste,

wat volgens Fabrizio Romano voor irritatie bij de clubleiding van Feyenoord heeft gezorgd.

Hancko weet dan ook niet wat hij van de onderhandelingen tussen beide clubs moet vinden: “Ik ben niet degene die mijn marktwaarde bepaalt. Ik weet dat ik daaraan bijdraag met mijn prestaties."

Hancko tekende in februari nog een nieuw contract tot medio 2028, waarbij afspraken zijn gemaakt over een mogelijk vertrek met Dennis te Kloese: "Veel spelers voor mij kregen de kans om een stap te maken. Dat is wat Dennis ook altijd tegen me zegt. Hij weet dat voor sommige spelers Feyenoord niet het eindstation is, maar natuurlijk moet er een akkoord komen tussen de clubs. Het gaat nu niet om mij. Ik heb gezegd wat ik wil zeggen en nu is het aan de clubs."

2024-07-27T08:50:35Z dg43tfdfdgfd