IS DIT DE REDEN VOOR FIA-ONDERZOEK? ‘WOLFF VERSPRAK ZICH BIJ F1-MEETING'

Onlangs verschenen er speculaties over Toto en Susie Wolff, naar aanleiding waarvan de FIA inmiddels een onderzoek is gestart. Het echtpaar, dat bestaat uit de teambaas van Mercedes en de baas van F1 Academy, zou onderling vertrouwelijke informatie gedeeld hebben. Auto, Motor und Sport onthult dat dit aan het licht kwam tijdens een bijeenkomst van de F1-teams, waar tevens een verhitte discussie zou hebben plaatsgevonden tussen Toto Wolff en Red Bull Racing-teambaas Christian Horner.

'Wolff versprak zich tijdens verhitte discussie met Horner'

Iemand die bij de bijeenkomst in kwestie aanwezig was, bevestigt tegenover AMUS dat Wolff daar informatie had losgelaten die als vertrouwelijk werd beschouwd en voor hem niet toegankelijk zou moeten zijn. De Mercedes-baas zou cijfers hebben genoemd die zouden zijn voortgekomen uit audits die onderdeel waren van de onderzoeken naar de naleving van het budgetplafond.

Tijdens de betreffende bijeenkomst zou er een woordenwisseling hebben plaatsgevonden tussen Wolff en Horner, waarbij laatstgenoemde zijn concurrent zou hebben gevraagd waar hij de genoemde informatie vandaan had. De discussie zou niet verder zijn geëscaleerd, waardoor het onderzoek van de FIA enigszins als een verrassing kwam voor de betrokkenen.

De reacties uit het Mercedes-kamp waren niet mals: Susie Wolff zei zich zwaar beledigd te voelen en stelde dat de beschuldigingen voortkomen uit vrouwenhaat. Haar verklaring werd onderschreven door Lewis Hamilton. Het F1-team van Mercedes wierp de aantijgingen verre van zich en ook de Formule 1 zelf was bepaald niet blij met het onderzoek van de FIA, waarvan de sport naar eigen zeggen niet op de hoogte was gesteld.

Update | 'Ruzie Wolff en Horner geen aanleiding voor onderzoek'

Waar het Duitse medium aanvankelijk meldde dat een woordenwisseling tussen Horner en Wolff de aanleiding vormde tot het onderzoek van de FIA, heeft AMUS inmiddels een rectificatie geplaatst. Weliswaar zou er een meningsverschil hebben plaatsgevonden over de budgetcap, maar dit zou niet hebben geleid tot het door de FIA ingestelde onderzoek.

2023-12-06T13:17:12Z dg43tfdfdgfd