JOEP SCHREUDER HAALT BLOED ONDER NAGELS VAN MAURICE STEIJN VANDAAN: 'DAT GAAT JOU NIETS AAN'

Maurice Steijn is na afloop van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord gebotst met Joep Schreuder. De trainer vond dat hij de verslaggever van de NOS geen uitleg verschuldigd was over bepaalde teamafspraken.

“We moeten het over de 0-3 hebben”, begon Schreuder, die doelde op het feit dat Ajax bij het derde Rotterdamse doelpunt zijn restverdediging niet op orde had. “Dan kijk ik echt naar F-pupillen, Maurice. Leg mij nou eens uit hoe de afspraken dan zijn? Probeer het mij en anderen uit te leggen.”

Die vraag zinde Steijn niet. “Dat hoef ik jou toch niet uit te leggen? Dat is toch iets van onszelf”, antwoordde de trainer van Ajax, waarna een opmerkelijk discussie ontstond.

💬 Schreuder: “Zijn het twee backs die achter moeten blijven?”

💬 Steijn: “Joep, het gaat jou niets aan hoe wij dat afspreken.”

💬 Schreuder: “Jawel…”

💬 Steijn: “Oh, jawel?”

💬 Schreuder: “Ja.”

💬 Steijn, lachend: “Nou, ik denk het niet. Ik denk niet dat het jou aangaat.”

💬 Schreuder: “Er staat één iemand achter, daar gaat het natuurlijk om. De restverdediging is weg. Dat irriteert, maar zo is het toch?”

💬 Steijn: “Dat is wat anders. Ik ben toch niet hier om uit te leggen wat onze afspraken zijn. Het is duidelijk dat het niet goed stond.”

💬 Schreuder: “En hoe kon dat? Het kan zijn dat ze jou niet goed begrijpen of dat jij het niet goed doet. Het kan zijn dat de spelers zich niet aan de afspraken houdt. Dat bedoel ik een beetje, Maurice.”

💬 Steijn, cynisch: “Oh, bedoel je dat, dan heb ik dat verkeerd begrepen Joep. Dan is dat mijn fout.”

💬 Schreuder: “Wat zijn de afspraken?”

💬 Steijn: “De spelers weten wat de afspraken, die hangen in de kleedkamer en die hebben ze niet goed uitgevoerd.”

💬 Schreuder: “En dat geldt ook in een duel bij de 0-1?”

💬 Steijn: “Wat wil je nou dat ik zeg Joep? Het is toch duidelijk dat we zien dat er fouten zijn gemaakt. Dat is toch duidelijk?”

2023-09-24T16:47:14Z dg43tfdfdgfd