NEDERLANDSE MEDIA VERBAASD OVER GEMISTE KANSEN ORANJE

Na de 2-1-overwinning van het Nederlands elftal tegen Polen in de eerste groepswedstrijd op het EK schrijven de Nederlandse media dat de zege verdiend was, maar moeizaam tot stand kwam. Ze zijn lovend over invaller Wout Weghorst, die het winnende doelpunt maakte.

"De spits uit Borne blijft een machtig wapen voor Oranje", schrijft De Telegraaf over Weghorst. Ook Cody Gakpo, de maker van de 1-1, speelde volgens de krant een goede wedstrijd. "De Liverpool-speler was niet te houden voor zijn Poolse bewaker."

Het AD constateerde dat het Nederlands elftal moeite had met scoren. "Tijjani Reijnders, Virgil Van Dijk, Memphis Depay, Cody Gakpo: allemaal hadden ze een goal op hun schoen, maar steeds ontbrak het aan finesse of een vleugje geluk." Joey Veerman had het volgens het AD moeilijk. "De middenvelder pakte al vroeg een onnodige gele kaart en leed met name voor rust ongewoon veel balverlies." Ook invallers Donyell Malen en Georginio Wijnaldum konden volgens de krant het verschil niet maken.

De Volkskrant zag Oranje worstelen. "Door het missen van te veel mogelijkheden bleef de ouverture in groep D onnodig lang spannend en had het zomaar verkeerd kunnen aflopen", vond de krant.

2024-06-17T08:04:28Z dg43tfdfdgfd