NIERMANN OVER VINGEGAARD: ‘HAD IN AANLOOP NAAR TOUR MINSTENS CENTIMETER HAAR OP BENEN STAAN, HIJ GEEFT NIETS OM ETIQUETTE’

Bij Decathlon-AG2R La Mondiale (het huidige AG2R Citroën) pakten ze onlangs al uit met een nieuwe fietsleverancier. Daar maakte BMC plaats voor ‘het huismerk’ van Decathlon: Van Ryssel. De reacties van de renners waren laaiend enthousiast. Ook een andere Franse ploeg maakte een overstap naar een nieuwe fietsenlevernacier in het profpeloton bekend.

Package deal

TotalEnergies rijdt komend seizoen namelijk niet meer op Specialized maar op een ander Amerikaans fietsmerk: het relatief onbekende ENVE. De Franse ploeg moest min of meer verplicht op zoek naar een andere fietsleverancier. De afgelopen twee seizoen reden ze op Specialized, maar dat maakte deel uit van de package deal met Peter Sagan.

Het grote Amerikaanse bedrijf is privésponsor van van de Slowaak en nam een deel van het salaris voor z’n rekening bij TotalEnergies. Het ‘verplichte nummertje’ voor de Amerikanen om de ProTour-ploeg van TotalEnergies van materiaal te voorzien, eindigde met het afscheid van Sagan bij de ploeg.

Niet volslagen onbekend in profpeloton

De ploeg van CEO Jean-René Bernardeau vond in het ambitieuze ENVE dus een andere Amerikaanse materiaalsponsor. Bij velen zullen ze geen belletje doen rinkelen, maar toch zijn ze niet volslagen onbekend in het profpeloton. Onder de naam SES levert het Amerikaanse bedrijf al wielen en stuurtjes aan niet de minste ploeg: UAE Team Emirates.

Ook TotalEnergies reed al op die wielen en was daar zo tevreden mee dat ze een verdergaand partnerschap wel zagen zitten na het vertrek van Specialized.

Je ziet de fiets waarop renners als Pierre Latour en Mathieu Burgaudeau komend seizoen te zien zijn bovenaan dit artikel. Hij heet de ENVE Melee. “Onze renners hebben de fiets uitgebreid getest en ze waren allemaal zeer enthousiast over de fiets”, zegt Bernardeau op de site van de Amerikanen.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Diep in de buidel tasten

De fiets waarop de profs komend seizoen rijden, is ook te koop op die website. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten, want de goedkoopste versie kost je al meer dan 8.000 dollar (afgemonteerd met SRAM Rival AXS).

De duurste fiets, met de SES-wielen en de duurste groep van SRAM (SRAM Red AXS) kost je het lieve sommetje van 12.500 dollar.

Het bericht Niermann over Vingegaard: ‘Had in aanloop naar Tour minstens centimeter haar op benen staan, hij geeft niets om etiquette’ verscheen eerst op Wieler Revue.

2023-12-06T05:52:04Z dg43tfdfdgfd