OOK VOOR RENNERS JUMBO-VISMA KWAM 'NIEUWS' OMTRENT FUSIE MET SOUDAL QUICK-STEP ALS SHOCK: 'WAT IS DE REDEN?'

Remco Evenepoel naar Jumbo-Visma ? Het zou zomaar eens kunnen als we verschillende naar verluidt welingelichte bronnen mogen geloven. Zondagavond werd het 'nieuws' de wereld ingeslingerd dat de ploeg van CEO Richard Plugge een dezer jaren zou gaan fuseren met Soudal Quick-Step, de formatie van Patrick Lefevere . In een anoniem interview met Global Cycling Network geeft één coureur van de 'killer bees' echter aan dat ook de renners zelf verrast werden door het nieuws.

Volgens het verhaal zouden er op de achtergrond al maandenlang gesprekken gaande zijn tussen de twee teams. Er wordt gesteld dat Jumbo-Visma-CEO Richard Plugge ook in de nieuwe formatie zou dienstdoen als CEO, terwijl 'Wolfpack-ploegbaas' Patrick Lefevere op zijn beurt lid zou worden van de Raad van Commissarissen. Over de naam van de nieuwe ploeg heerst nog geen duidelijkheid, al wordt het waarschijnlijk Visma-Soudal of Soudal-Visma. Er zweven echter nog talloze vragen rondom het aanstaande project. Lefevere wilde er alleszins nog niet veel over kwijt toen Sporza hem ernaar vroeg. 'Maak ervan wat je wilt. Geen commentaar, sorry', aldus de rot in het vak.

Niet nader genoemde Jumbo-Visma-renner ziet niets in mogelijke fusie met Soudal Quick-Step

In gesprek met GCN geeft een niet bij naam genoemde Jumbo-Visma-renner aan dat het bericht ook voor de rennersgroep als een shock kwam. Blijkbaar was geen van de renners van de Nederlandse ploeg op de hoogte van het nieuws en kwamen ze er alleen achter via sociale media. 'Ik hoorde het pas toen een ploegmakker me ernaar vroeg. In de ploeg hebben we er niet over gesproken en het is een grote verrassing', stelt hij tegenover het internationale wielerplatform.

De renner in kwestie vraagt zich (logischerwijs) af hoe het logistiek allemaal geregeld zou moeten worden. Jumbo-Visma heeft immers circa 25 renners in de gelederen en hetzelfde geldt voor Soudal Quick-Step. 'Als je logisch nadenkt, hebben we geen plekken voor volgend jaar. Hoe kun je vijftien renners samenvoegen met Soudal Quick-Step? Als het met INEOS Grenadiers was, zou ik denken dat het mogelijk was. Maar bij ons is het gewoon niet mogelijk, al weet je het natuurlijk nooit. Het is gewoon mijn mening. Ik weet ook niet waarom de twee beste teams zouden moeten fuseren. Wat is de reden?', vraagt hij zich hardop af. 'Ook de mentaliteit in de ploegen is anders. Wat ik geleerd heb bij Jumbo-Visma is echt dat ze renners echt anders benaderen. Hoe Richard en Patrick naar renners kijken verschilt enorm. Ik kan niet zeggen dat de kans op een fusie nul procent is, maar vanuit mijn perspectief is het een kleine kans.'

2023-09-25T07:06:10Z dg43tfdfdgfd