PEREZ ERGERT ZICH AAN 'GEKANTELD SENTIMENT' ROND MISLINTAT BIJ AJAX: 'DAT IS TOCH NIET TE GELOVEN?'

Kenneth Perez snapt niets van het positieve sentiment rond Sven Mislintat bij Ajax. De Duitser werd op 19 mei officieel aangesteld als directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club. In eerste instantie was er veel scepsis rond de vijftigjarige beleidsman, maar na een aantal persconferenties en het transfervrij aantrekken van Branco van den Boomen is het sentiment rond Mislintat gekanteld. Onterecht, vindt Perez.

"Ik kwam heel veel mensen tegen die zeiden: 'Wat moet Ajax daar nou mee? Een Duitser… Wat weet hij er nou van? Die kan er helemaal niks van'", zegt Perez bij ESPN. "Hij heeft een halve persconferentie gegeven en iedereen die ik nu tegenkom zegt: 'Nou, we hebben nu echt de juiste man. Hij weet waarover hij praat en zegt zinnige dingen. Nu hebben we echt iemand waar we vertrouwen in hebben.' Dat is toch niet te geloven?"

"Dat is puur omdat hij zinnen achter elkaar kan zetten en redelijk normale dingen zegt. De mensen die tot nu toe aan het roer stonden bij Ajax waren communicatief niet echt heel erg sterk", lijkt Perez te verwijzen naar de onlangs vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. "Dus omdat hij (Mislintat, red.) normale dingen zegt, heeft iedereen zoiets van: 'Zo, Ajax heeft er nu eentje'. Dat vond ik een opvallend verschijnsel deze week."

Artikel gaat verder onder de video

Freek Jansen, de hoofdredacteur van Voetbal International, merkt ook op dat de gevoelens rond de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax plots een stuk positiever zijn. "Je merkt inderdaad dat het sentiment is gekanteld. Waarom? Omdat hij geen schokkende dingen zegt. Hij geeft antwoord op vragen. Hij presenteert zich beter", zegt Jansen.

Volgens Willem Vissers is het echter sowieso onterecht dat men in eerste instantie al zo negatief was over Mislintat. "Ajax trekt die man aan, geef hem gewoon even een kans. Kijk met welke spelers hij komt en welke trainer hij haalt. En als ze straks na zes wedstrijden twee punten hebben, dan kunnen we zeggen: 'Ja, er klopt iets niet, jongen'. Maar Ajax heeft iemand die kan communiceren, blijkbaar is dat al zo'n grote vooruitgang dat mensen daar blij mee zijn", aldus de sportjournalist van de Volkskrant.

2023-06-06T10:37:20Z dg43tfdfdgfd