PSV MELDT ZICH VOOR FELBEGEERDE BERKAY YILMAZ VAN SC FREIBURG

PSV heeft zijn oog laten vallen op Berkay Yilmaz van SC Freiburg, zo weet Marca. De Eindhovenaren moeten rekening houden met hevige concurrentie voor de achttienjarige linksback, aangezien ook clubs uit LaLiga, de Süper Lig en de Bundesliga geïnteresseerd zijn. Yilmaz beschikt nog over een contract tot medio 2025 bij Freiburg.

Yilmaz voegde zich drie jaar geleden bij de jeugdopleiding van Freiburg, dat hem transfervrij overnam van FC Radolfzell. De vleugelverdediger groeide uit tot Turks jeugdinternational en is, ondanks dat hij zijn debuut in het eerste elftal nog moet maken, ook op de radar verschenen van bondscoach Vincenzo Montella. Yilmaz komt momenteel uit voor het tweede elftal van Freiburg, spelend op het derde niveau in Duitsland.

Yilmaz is volgens Marca door zijn korte contractduur op de radar van PSV verschenen. Daarnaast kan hij ook rekenen op interesse van Real Betis en Eintracht Frankfurt. Eerstgenoemde club zal na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van Juan Miranda, wiens contract afloopt, en zoekt daarom naar een nieuwe linksback. Turkse topclubs zouden de situatie van Yilmaz ook in de gaten houden, waarbij verwacht wordt dat Besiktas in januari al een poging gaat wagen.

In Eindhoven maakt Peter Bosz momenteel gebruik van Sergiño Dest als linksback. De Amerikaan wordt momenteel gehuurd van Barcelona en PSV heeft hierbij een optie tot koop ter waarde van tien miljoen euro bedongen. Recentelijk kwam naar buiten dat de Eindhovenaren om tafel zouden willen met de Spaanse topclub om de afgesproken transfersom naar beneden te krijgen.

Net als Dest voegde in januari Van Aanholt zich al op huurbasis bij PSV, dat hem voor anderhalf seizoen tijdelijk overnam van Galatasaray. De Eindhovenaren zouden de negentienvoudig Oranje-international in de zomer definitief in kunnen lijven, daar zijn contract in Turkije na dit seizoen afloopt. PSV heeft daarnaast ook Frederik Oppegärd onder contract staan. De Deen speelt zijn wedstrijden voornamelijk voor Jong PSV en beschikt over een aflopende verbintenis in Eindhoven.

2023-12-06T11:01:53Z dg43tfdfdgfd