ROSBERG VOORSPELT SLECHT NIEUWS VOOR VERSTAPPEN NA CRASH MET HAMILTON: 'KRIJGT DEZE STRAF'

Max Verstappen crashte in de slotfase van de Hongaarse Grand Prix met Lewis Hamilton en voormalig F1-coureur Nico Rosberg verwacht dat de Nederlander daar normaal gesproken voor gestraft gaat worden. Als de straf die Rosberg voorspelt daadwerkelijk wordt uitgedeeld, daalt Verstappen in de eindklassering.

Verstappen moest zich na afloop van de Grand Prix melden bij de stewards van de FIA. Het incident met Hamilton wordt - op moment van schrijven - serieus onder de loep genomen en dat zou nog wel eens voor problemen kunnen gaan zorgen voor Verstappen, zo voorspelt Rosberg, oud-teamgenoot van Hamilton bij Mercedes. De Duitser laat na afloop van de race weten dat als de stewards het boekje op de letter gaan naleven, er waarschijnlijk een tijdstraf wordt uitgedeeld aan de regerend wereldkampioen. "Het is een 5 tot 10 seconden tijdstraf", zo is Rosberg helder. Ook zegt hij de frustratie en agressie bij Verstappen vandaag aantoont dat de druk er momenteel vol opstaat bij het kamp van Red Bull.

Verstappen kan nog extra punten kwijtraken

Verstappen finishte uiteindelijk als vijfde, waardoor hij zowel in het coureurs- als constructeurskampioenschap iets bijgehaald wordt door McLaren, want zij finishten met Oscar Piastri en Lando Norris op de respectievelijk eerste en tweede positie. De voorsprong kan echter nog verder slinken als de voorspelling van Rosberg uitkomt. Een 5 seconden tijdstraf zou voldoende zijn om Verstappen een plekje te laten zakken in de eindklassering. Carlos Sainz zou in dat geval de vijfde positie overnemen van de Limburger.

Lees ook

2024-07-21T16:31:07Z dg43tfdfdgfd