STEIJN TIJDENS INTERVIEW PLOTS ONDERBROKEN: 'WAT KRIJGEN WE NU?'

Een opmerkelijk moment tijdens het interview van Maurice Steijn met ESPN na afloop van de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord. De trainer werd in het vraaggesprek met Hans Kraay junior onderbroken door een omroep die door de gangen van het stadion klonk.

De personen in het stadion werden door de speaker opgeroepen om het stadion te verlaten onder begeleiding van de stewards. Steijn zat midden in een antwoord op een vraag van Kraay: maakte hij een statement richting directeur Sven Mislintat door met name 'Ajax-jongens' de kans te geven tegen Feyenoord? Zo had Silvano Vos een basisplek in plaats van Benjamin Tahirovic, viel Devyne Rensch al na 31 minuten in voor Anton Gaaei en mocht Anass Salah-Eddine invallen als linksback, en dus niet Gastón Ávila.

"Nee hoor, zeker geen statement", zei Steijn. "Ik kijk gewoon wat die jongens presteren. Ik vind dat Vos het heel goed heeft gedaan als invaller tegen Olympique Marseille. Het is een goede, talentvolle jongen. Die zit op dit moment beter in zijn vel dan de andere twee middenvelders. Rensch was al een optie om mee te starten, maar was deze week niet fris. Salah-Eddine heb ik gebracht omdat ik Sosa niet goed vond spelen en Hato centraal wilde houden vanwege zijn snelheid. Dat waren de keuzes, dat heeft niets met een statement te maken."

Daarna klonk de oproep door het stadion. "Wat krijgen we nu?", vroeg Steijn. "Oh, we mogen eruit." Daarna lichtte hij nogmaals toe waarom hij de wissels doorvoerde die hij deed.

2023-09-24T15:47:00Z dg43tfdfdgfd