VERBAZING EN IRRITATIE BIJ DENNIS TE KLOESE NA TOPOVERLEG IN ZEIST

Het competitiebestuur van de KNVB heeft nog geen besluit genomen over de afhandeling van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De besluiteloosheid van de bond wekt volgens het Algemeen Dagblad ergernis bij clubs.

Namens Feyenoord waren directeur Dennis te Kloese en huisjurist Joris van Benthem maandag aanwezig in Zeist. Zij stuurden tijdens een regulier overleg, waarbij de gestaakte Klassieker het meest opvallende agendapunt was, aan op de 0-3 tussenstand als einduitslag.

Ajax, dat zich liet vertegenwoordigen door ‘de voortdurend driftig bellende’ strategisch adviseur Erik van Spanje, werkt niet mee aan de plannen van de aartsrivaal. De Amsterdamse club wil het laatste halfuur het liefst op een later moment uitspelen. Op z’n vroegst begin november.

Dat er maandagochtend geen beslissing werd genomen over het restant van De Klassieker, zorgde voor verbazing bij Te Kloese. “We wachten het maar af”, was vrijwel het enige wat hij erover kwijt wilde. Wanneer Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Coöperatie Eerste Divisie) de knoop doorhakken, is nog niet bekend. “Dat weten wij ook niet”, aldus Te Kloese.

Feyenoord wil, als er per se moet worden gevoetbald, zo snel mogelijk naar de Johan Cruijff ArenA. Dat wordt om meerdere redenen een lastig verhaal, niet in de laatste plaats omdat beide clubs de komende tijd een bomvol programma hebben.

2023-09-25T14:03:42Z dg43tfdfdgfd