VERSTAPPEN DOOR DE MANGEL GEHAALD: 'EERST DAT ZEGGEN OM VERVOLGENS VIVA LAS VEGAS TE ZINGEN'

Jolyon Palmer heeft zich kritisch uitgelaten over de uitspraken van Max Verstappen gedurende het Grand Prix-weekend in Las Vegas. De voormalig Formule 1-coureur kan niet begrijpen dat er zo veel kritiek was voor de race voordat er überhaupt gereden werd op het Las Vegas Strip Circuit. Palmer vindt het vooral vreemd dat Verstappen na afloop van de Grand Prix juist zo positief was en zelfs Viva Las Vegas uit volle borst meezong.

De Grand Prix van Las Vegas kreeg nog voordat er een meter gereden was al veel kritiek te verwerken. Verstappen was bijvoorbeeld niet te spreken over de show in het gokparadijs van de wereld. De coureur van Red Bull Racing zei dat de race in Las Vegas voor 99 procent om de show draaide en ook over het circuit was de Nederlander niet bepaald tevreden. Na afloop van de Grand Prix was Verstappen wel lovend over het feit dat er goed geracet kon worden op de baan.

Verstappen was niet de enige die kritiek leverde op de race, maar de coureur werd zelfs door zijn vader op de vingers getikt. Palmer schaart zich achter de kritiek die de drievoudig wereldkampioen heeft gekregen. 'Sommige negatieve opmerkingen over de Grand Prix voorafgaand aan het weekend waren echt beschamend. Max was natuurlijk ook heel negatief over het evenement. Uiteindelijk was de race gewoon geweldig. Het was misschien wel de beste race van het seizoen', zegt de oud-coureur in de Chequered Flag-podcast.

Palmer kan zich nog herinneren dat hij met de rest van de coureurs voor de Grand Prix op Silverstone een keer naar Londen moest om daar promotie te doen. De oud-coureur vindt dat het bij het coureur zijn hoort. 'Ik weet dat de tierelantijntjes soms te veel zijn, maar je moet de race gewoon afwachten. Het kan ook niet zo zijn dat je Monaco eerst vergelijkt met de Champions League en Las Vegas met een nationale competitie, om vervolgens na vijftig ronden Viva Las Vegas te zingen. Kom op!', doelt Palmer op de uitspraken van Verstappen.

Zege Verstappen onzeker

De race werd uiteindelijk gewonnen door Verstappen. De coureur van Red Bull moest keihard knokken voor zijn zege, aangezien hij te kampen had met een tijdstraf van vijf seconden en uiteindelijk was vleugelschade. De Limburger kwam in aanraking met George Russell, maar dat was uiteindelijk de redding voor Verstappen. Hierdoor kwam namelijk de safetycar de baan op en kon hij redelijk snel aansluiten bij de kopgroep. Charles Leclerc en Sergio Pérez moesten uiteindelijk genoegen nemen met P2 en P3.

'Er was wel een tijdje dat ik dacht dat Verstappen deze race niet zou winnen', zegt Palmer. In de eerste stint kon Leclerc Verstappen op de baan nog passeren. Op de hards was de race pace van Verstappen uiteindelijk superieur. 'Hij kwam op een gegeven moment in zijn ritme. Het maakte hem ook niet uit dat hij een kapotte voorvleugel had. Je wist gewoon dat hij de race zou winnen op het moment dat hij Pérez te pakken had, want Verstappen geeft je geen tweede kans', aldus Palmer.

2023-11-20T11:15:49Z dg43tfdfdgfd