VERTREK CALVIN STENGS BIJ FEYENOORD IN STROOMVERSNELLING NA BOD VAN LAZIO

Calvin Stengs kan Feyenoord mogelijk na één jaar alweer achter zich laten. De buitenspeler annex aanvallende middenvelder staat al geruime tijd in de belangstelling van Lazio, dat nu een bod aan het voorbereiden is volgens het Italiaanse Corriere dello Sport.

Alles valt en staat bij het vertrek van Luis Alberto bij Lazio. De Spanjaard staat op het punt om zijn overstap naar Al Duhail uit Qatar af te ronden en kan daarmee de weg vrijmaken voor Stengs. Zodra de overstap van Alberto is afgerond, is de verwachting dat Lazio direct plaats zal nemen aan de onderhandelingstafel met Feyenoord, dat niet zomaar van Stengs af wil.

Via Mee Met Oranje:

Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Lazio is naar verluidt van plan om een bod van tien miljoen euro op tafel te leggen, wat middels bonussen kan oplopen. Het is alleen de vraag of Feyenoord daarmee akkoord gaat. De Rotterdammers betaalden afgelopen zomer nog zes miljoen euro aan OGC Nice voor de Oranje-international en zouden nu een vraagprijs van minimaal vijftien miljoen euro hanteren.

Naast het feit dat er nogal een gat zit tussen vraag en aanbod, houdt Lazio er rekening mee dat Stengs ook in de belangstelling staat van clubs uit de Premier League. Om welke clubs het precies gaan, is vooralsnog onduidelijk. Wel is het zeker dat de aanvallende middenvelder in Engeland meer kan verdienen. Mochten de Romeinen er niet uitkomen met Stengs en/of Feyenoord, dan schakelt Lazio door naar Ezequiel Fernández of Cesare Casadei van respectievelijk Boca Juniors en Chelsea.

De 8-voudig international van Oranje (3 goals) kwam in totaal 43 keer in actie. Met acht treffers en achttien assists achter zijn naam kende Stengs een alleraardigst eerste seizoen in dienst van Feyenoord. De dribbelaar vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 17,9 miljoen euro. Stengs staat nog tot medio 2027 onder contract in De Kuip.

2024-06-10T07:35:43Z dg43tfdfdgfd