WINDSOR DENKT OORSPRONG BESCHULDIGING ECHTPAAR WOLFF TE KENNEN: 'GEVOEL DAT HIJ ERACHTER ZIT'

Peter Windsor snapt helemaal niets van de handelswijze van de FIA op dinsdagavond. Het autosportorgaan meldde dat het een onderzoek is gestart naar aanleiding van meerdere klachten over een vermeende uitwisseling van vertrouwelijke informatie tussen een F1-teambaas en een medewerker van FOM. Windsor begrijpt niet waarom de FIA dit bericht naar buiten heeft gebracht. Dit slaat nergens op volgens de Britse journalist.

Dinsdag maakte de FIA bekend dat het een onderzoek doet naar een mogelijke belangenverstrengeling tussen een F1-teambaas en een medewerker van FOM. Hoewel er geen namen werden genoemd, was het voor de meeste mensen wel duidelijk dat het om Toto Wolff en zijn vrouw Susie ging. De FIA is er door één of meerdere teambazen op geattendeerd dat de Mercedes-teambaas mogelijk beschikt over informatie, die enkel bij medewerkers van FOM bekend zou zijn.

Windsor juicht het toe dat de FIA onderzoek doet, maar hij begrijpt alleen niet waarom het autosportorgaan daar een statement over naar buiten heeft gebracht. 'Waarom maak je dit openbaar? Waarom zou je iedereen melden dat je een onderzoek gaat doen?', vraagt Windsor zich hardop af in zijn livestream op YouTube. 'Dat slaat nergens op. Ik denk dat het goed is dat ze de beschuldigingen onderzoeken, maar ik denk echter niet dat het ergens toe leidt.'

Windsor wijst mogelijke 'klikspaan' aan

Nu de FIA bekend heeft gemaakt de zaak te zullen onderzoeken, rest nog de vraag wie de klacht heeft ingediend. In een live-uitzending van Sky Sports liet Christian Horner weten dat Red Bull Racing er niets mee te maken heeft. De overige teams lieten ook al vlot van zich horen en via een statement op X maakten ook zij duidelijk geen klacht te hebben ingediend bij de FIA.

Maar wie deed dit dan wel? Windsor heeft ook geen idee, maar hij heeft wel een vermoeden bij wie het allemaal is begonnen. 'Ik heb het gevoel dat Bernie Ecclestone er wel eens achter zou kunnen zitten, want het magazine waarin dit verscheen, is een magazine waarmee hij op goede voet staat. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar dat gevoel heb ik. Zoiets ondeugends zou hij wel kunnen doen, denk ik', aldus Windsor.

2023-12-06T20:42:18Z dg43tfdfdgfd