AJAX HEEFT DEFINITIEF BEET: NOORS TALENT TEKENT DRIEJARIG CONTRACT IN AMSTERDAM

Ajax bevestigt via de officiële kanalen dat het zestienjarige Noorse talent Daniel Skaarud overkomt van Lillestrøm SK. De aanvaller, die in het verleden al indruk maakte tijdens een stage in Amsterdam, zet zijn handtekening onder een driejarig contract en zal deel gaan uitmaken van de Onder-19.

Voetbal International wist eind juni al te melden dat Ajax en Lillestrøm SK tot overeenstemming waren gekomen over Skaarud. Hoewel geen exacte transfersom bekend gemaakt is, sprak verslaggever Tim van Duijn van 'enkele tonnen' die richting Noorwegen zouden worden overgemaakt.

Ajax was niet de enige club die Skaarud, international van Noorwegen Onder-17, op de korrel had. Volgens Van Duijn mocht de speler zich ook verheugen in belangstelling vanuit de Engelse Premier League, maar koos Skaarud zelf uiteindelijk voor een overstap naar De Toekomst.

Skaarud is de tweede zestienjarige speler die Ajax deze zomer heeft aangetrokken. In juni werd al duidelijk dat het Belgische toptalent Jorthy Mokio van KAA Gent ook voor Ajax heeft gekozen. De verdediger stond ook in de belangstelling van Bayern München, PSV en in een eerder stadium van FC Barcelona, maar tekende eveneens een driejarig contract in Amsterdam. In tegenstelling tot Skaarud zal Mokio direct gaan meetrainen met de hoofdmacht van trainer Francesco Farioli, en zijn wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot transfernieuws zorgt voor woede bij Ajax-fans

Enkele fans van Ajax op X vinden dat de clubleiding een grote blunder heeft begaan.

2024-06-23T11:40:39Z dg43tfdfdgfd