'AJAX SLUIT VOORAKKOORD EN NEEMT SPOEDIG AFSCHEID VAN TRANSFERFLOP'

Ajax lijkt snel afscheid te gaan nemen van Jorge Sánchez. De Amsterdammers hebben een voorovereenkomst gesloten met Cruz Azul over een transfer van de 26-jarige rechtsback, meldt de Mexicaanse tak van ESPN.

Sánchez wordt al langer begeerd door Cruz Azul. Volgens ESPN wil de Mexicaanse topclub spijkers met koppen slaan nu het seizoen is afgelopen. La Máquina moest de titel nipt aan Club América laten en wil de selectie deze zomer van een impuls voorzien. Sánchez moet één van de nieuwe gezichten worden in Mexico-Stad. Inmiddels hebben Cruz Azul en Ajax een 'voorovereenkomst' gesloten.

Fabrizio Romano meldde begin mei al dat Cruz Azul zo'n drie miljoen euro over heeft voor Sánchez. De 41-voudig Mexicaans international kwam nooit uit de verf bij Ajax, dat in 2022 vijf miljoen voor hem betaalde. De Amsterdammers verhuurden hem dit seizoen aan FC Porto, waar hij ook geen basisplaats wist te veroveren. In eigen land hoopt Sánchez zijn carrière nu nieuw leven in te blazen.

Overigens is Cruz Azul ook dicht bij de komst van Giorgos Giakoumakis. De voormalig Eredivisie-topscorer gaat overkomen van Atlanta United, dat ruim negen miljoen euro ontvangt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!

2024-06-02T09:12:53Z dg43tfdfdgfd