'CHELSEA EN CITY MOETEN VREZEN VOOR GROTE STRAF: ZELFS DEGRADATIE EEN SCENARIO'

Manchester City en Chelsea gaan mogelijk grote problemen ondervinden naar aanleiding van het vermoedelijk overtreden van de Financial Fair Play-regels. Dat meldt The Times, dat weet dat de straf in het meest donkere scenario degradatie uit de Premier League kan betekenen. 

Zowel City als Chelsea wordt ervan verdacht de regels omtrent Financial Fair Play te hebben overtreden. In het geval van The Citizens gaat het zelfs om 115 verdenkingen, verspreid over een periode van negen jaar. De overtredingen zouden met sponsors en andere contracten te maken hebben. 

Ook de financiële situatie van Chelsea zou nu onder een vergrootglas liggen, al lijkt het nog wel even te duren voordat dat grootschalige onderzoek afgerond wordt. Maar ook Chelsea, waar de overtredingen plaatsvonden in de tijd dat Roman Abramovich eigenaar was, stevent mogelijk af op grote problemen. Met het oog op de straf die Everton al kreeg (tien punten in mindering), is volgens The Times een aftrek van dertig punten óf een verplichte degradatie niet ondenbaar voor City en Chelsea. 

Everton kreeg de straf afgelopen vrijdag opgelegd. The Toffees kregen tien punten in mindering wegens het overschrijden van de regels voor winstgevendheid en duurzaamheid voor het seizoen 2021/22. De club liet direct weten in beroep te gaan tegen de uitspraak. 

2023-11-19T10:32:43Z dg43tfdfdgfd