CONDITIE AJAX-SPELERS SCHRIKBAREND: 'IEDEREEN BINNEN DE CLUB IS ZICH ROT GESCHROKKEN'

Wilfred Genee heeft te horen gekregen dat de spelers van Ajax er conditioneel niet goed aan toe zijn, zo vertelt hij maandagavond bij Veronica Offside. De presentator van het programma kan echter niet vertellen uit welke bron hij dit heeft vernomen.

'Ik krijg berichten door, dat er data is verschenen waaruit blijkt dat Ajax er conditioneel zo slecht voor staat dat iedereen zich rot is geschrokken binnen die club', vertelt Genee, waarna hij er nog een schepje bovenop doet. 'In de laatste twintig minuten schijnen ze allemaal op te zijn, dat het leeg is.'

Voetbaltrainer Dick Advocaat laat duidelijk blijken niet veel te kunnen met dat soort uit data verkregen informatie. 'Daar word ik ook een beetje moe van. Je hebt als mens toch ogen gekregen om te kijken wie fit is en wie niet?' Hetgeen met het menselijk oog waar te nemen is, moet volgens Advocaat dan ook leidend zijn. 'De data kan je helpen, maar verder niet.

Bergwijn, Brobbey en Rensch

Tijdens de huidige interlandperiode is van meerdere spelers van Ajax gebleken dat ze niet fit genoeg waren om in actie te komen. Steven Bergwijn en Brian Brobbey meldden zich bij Oranje, maar kwamen niet verder dan de medische tests. Het duo zou overbelast zijn en keerde terug naar Amsterdam. Maandagavond kwam daar Devyne Rensch nog bij. Michael Reiziger, trainer van Jong Oranje, gaf aan dat de verdediger simpelweg niet fit genoeg was om tegen Jong Zweden in actie te komen.

Ajax Showtime ©

2023-11-20T22:06:27Z dg43tfdfdgfd