DE LEEUWINNEN ZIJN ER NOG NIET: ZO ZIET DE ROUTE NAAR DE SPELEN ERUIT

De euforie bij de Oranje Leeuwinnen was groot na de late goals van Damaris Egurrola, maar het ticket voor de Olympische Spelen in Parijs is nog niet binnen na de 4-0 zege op België. Dat is pas in februari te verdienen.

Dan neemt Nederland als winnaar van Groep A in Divisie A deel aan de Final Four van de Nations League. Duitsland, Frankrijk en wereldkampioen Spanje zijn dan de tegenstanders. Oranje zal dan de finale moeten halen of, als gastland Frankrijk daarin staat, op zijn minst de strijd om de derde plaats moeten winnen om daadwerkelijk naar de Spelen te gaan.

Tijdens de eindronde van de Nations League zijn namelijk nog twee tickets te verdienen voor de Spelen van volgend jaar. Europa heeft in totaal drie startplekken, waarvan organisator Frankrijk er eentje heeft opgeëist. Op 11 december wordt tijdens de loting duidelijk wie de ploeg van bondscoach Andries Jonker in de halve finale tegenkomt.

Het feest in Tilburg mocht dan groot zijn, in feite is de overwinning op België pas iets waard als die in februari wordt verzilverd. Uit de statistieken van Opta blijkt wel dat de 4-0 zege van Oranje meer dan terecht was. Op basis van Expected Goals (5,2) had de score namelijk nog groter kunnen uitvallen, terwijl Engeland (2,81 xG) juist boven verwachting presteerde (0-6).

2023-12-06T06:48:08Z dg43tfdfdgfd