FC EMMEN OF TóCH ALMERE CITY FC: ZO WORDEN DE KANSEN INGESCHAT

ADVERTORIAL – De strijd in de nacompetitie nadert zijn ontknoping. In het allesbeslissende tweeluik staan Almere City FC en FC Emmen tegenover elkaar, te beginnen met een duel in Almere vanavond. Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

De Eredivisie is nu wel heel dichtbij voor de jongste profclub van Nederland. In 2018 was Almere al eens heel dicht bij promotie. Toen ging het in de finale van de nacompetitie mis tegen De Graafschap. Lukt het nu wel om voor het eerst in de korte clubgeschiedenis naar het hoogste niveau te promoveren? Het team van Alex Pastoor eindigde in de Keuken Kampioen Divisie al knap als derde achter Heracles Almelo en PEC Zwolle. De defensieve cijfers van Almere vielen op. Alleen Willem II incasseerde in de 38 speelrondes minder treffers. In de nacompetitie rekende de ploeg al af met FC Eindhoven en VVV Venlo. Tot twee keer toe werd in eigen huis het verschil gemaakt.

Voor alleen de thuiswedstrijd is Almere kijkend naar de quoteringen licht de favoriet. Voor een zege van de thuisploeg vanavond staat een odd van 2.45, terwijl inzetten op een overwinning van Emmen 2.90 keer de inleg kan opleveren. 

Een speelronde voor het einde was het duidelijk dat Emmen in de degradatiestrijd in de Eredivisie concurrent Excelsior niet meer zou passeren. Bij de nummer zestien van de ranglijst ging de knop snel om, de focus ging op de nacompetitie. Daarin toonde het elftal van coach Dick Lukkien niet voor het eerst karakter. Emmen zegevierde direct op een lastig Avondje NAC. Na de 1-2 in Breda won Emmen zaterdagavond in eigen huis met 2-0 dankzij goals van Richairo Zivkovic en Jasin-Amin Assehnoun.

Met Zivkovic is een van de spelers genoemd die het verschil kan maken voor Emmen, net als Mark Diemers. De spelmaker hoort bij de vijftien spelers die de meeste kansen creëerden in het voorbije Eredivisie-seizoen. Is het Diemers die Emmen tegen Almere de weg wijst of staat Zivkovic weer op? Het voormalige toptalent scoorde in de laatste drie speelrondes van de Eredivisie al twee keer, tegen respectievelijk AZ en Feyenoord. Dat moet vertrouwen hebben gegeven op weg naar de nacompetitie.

De strijd om een plek in de Eredivisie nadert zijn kookpunt. Beleef de duels tussen Almere en Emmen met extra spanning door mee te spelen bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

2023-06-06T08:02:03Z dg43tfdfdgfd