GROTE KRITIEK OP DOLDWAZE ACTIE JASPER CILLESSEN: 'VOELDE ALSOF IK IN DE UFC ZAT'

Robert Uldrikis is na afloop van de halve finale van de KNVB Beker niet te spreken over een wilde actie van Jasper Cillessen. De Letse spits kopte SC Cambuur dinsdagavond op voorsprong tegen NEC, maar kreeg daarbij een knietje van de 34-jarige doelman in zijn gezicht. Hij kon niet eens juichen, vanwege de pijn.

Na een voorzet vanaf de flank verzilverde Uldrikis de grote kans met het hoofd. Cillessen was echter als een bezetene uit zijn doel gekomen om de bal nog te stoppen en kwam vol in botsing met de spits. In eerste instantie liep hij richting het vak met supporters, waarna hij aan zijn hoofd voelde en uiteindelijk op de grond ging liggen.

'Ik was in shock', blikt Uldrikis terug in gesprek met ESPN. 'De doelman kwam uit met zijn knie vooruit, het voelde alsof ik in de UFC zat. Een soort Jorge Masvidal. Ik zag dat de bal erin ging, dus ik was blij. Maar toen voelde ik ineens dat mijn hoofd pijn deed. Daardoor kon ik ook niet juichen. Ik moest eerst even afwachten of het serieus was of niet.'

De spits heeft een behoorlijk ei op zijn hoofd, maar kon wel doorspelen. Uiteindelijk maakte NEC in de tweede helft gelijk via Koki Ogawa. Cillessen redde uiterst knap vlak voor tijd op een grote kans van Milan Smit, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Nadat Uldrikis in de 97ste minuut gewisseld werd, scoorde Kodai Sano twee minuten later namens NEC de winnende. Op 21 april spelen de Nijmegenaren tegen de winnaar van het andere halve finale-duel tussen Feyenoord en FC Groningen.

2024-02-28T11:05:52Z dg43tfdfdgfd