GUARDIOLA BELDE MET OTAMENDI OVER ZINDERENDE KWARTFINALE TEGEN ORANJE

Pep Guardiola heeft Nicolás Otamendi vorig jaar gebeld, nadat Argentinië in de kwartfinale op het WK alsnog van het Nederlands elftal won na de onvoorstelbare comeback van Oranje in de slotfase.

Komende zaterdag is het exact een jaar geleden dat Nederland na twee goals van Wout Weghorst een verlenging afdwong, maar in de penaltyserie alsnog onderuit ging tegen Argentinië. Otamendi heeft in gesprek met ESPN nu teruggeblikt op het glorieuze WK en de kwartfinale tegen Oranje in het bijzonder. De 35-jarige verdediger van Benfica, die van 2015 tot 2020 bij Manchester City speelde, onthulde dat Guardiola hem na het WK belde.

'Om na een 2-0 voorsprong nog met 2-2 gelijk te spelen, was niet makkelijk. Pep Guardiola belde me na het WK om me te feliciteren en vroeg me hoe het mogelijk was dat we de mentaliteit hadden om die wedstrijd nog binnen te slepen, nadat we die 2-0 voorsprong hadden weggegeven', vertelde Otamendi. Zoals Argentinië ook in de WK-finale weer veerkracht toonde, nadat Kylian Mbappé voor een late Franse comeback had gezorgd.

Het duel met Oranje maakte veel los, omdat de gemoederen aan beide kanten hoog opliepen. Otamendi is er niet trots op. 'Maar je moet wel voor jezelf opkomen. Natuurlijk hebben we de individuele kwaliteiten om het verschil te maken, maar in het voetbal moet je ook respect afdwingen op het veld.' Dat Lionel Messi zijn gram haalde bij Louis van Gaal na diens uitspraken, snapte de verdediger wel. 'Er was veel over hem gepraat.'

Al met al noemt Otamendi het duel met Nederland samen met het groepsduel met Mexico een van de belangrijkste op weg naar de wereldtitel, ook omdat Argentinië na het winnen van de strafschoppen vertrouwen had op een goede afloop van de penaltyserie in de finale tegen Frankrijk. 'Het kon ons niet meer ontgaan, ik had het gevoel dat-ie van ons was. We wonnen met penalty's tegen Nederland, we hadden het geloof dat het goed zou komen.'

2023-12-06T09:48:34Z dg43tfdfdgfd