IAN MAATSEN DOORSTAAT MEDISCHE KEURING IN WOLFSBURG EN TEKENT ZESJARIG CONTRACT BIJ CHAMPIONS LEAGUE-DEELNEMER

Ian Maatsen is vanaf aankomend seizoen definitief te bewonderen bij Aston Villa in de Premier League, zo bevestigt transferspecialist Fabrizio Romano zondagmiddag. De linksback komt voor ruim veertig miljoen euro over van Chelsea, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Champions League-finalist Borussia Dortmund.

Maatsen zou in het kamp van het Nederlands elftal, dat tijdens het EK verblijft in Wolfsburg, de medische keuring bij zijn nieuwe werkgever met goed gevolg hebben doorlopen. De verdediger tekent een contract tot medio 2030 bij de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen. De linksback werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Dortmund, waar hij indruk wist te maken. De Duitsers wilden dan ook graag met hem verder, maar het vertrek van trainer Edin Terzic gooide roet in het eten.

Unai Emery overtuigde Maatsen uiteindelijk om de overstap te maken naar Aston Villa, dat komend seizoen actief is in de Champions League. Diverse media wisten zaterdagavond al te melden dat alle details rond zijn, Romano bevestigt dat een halve dag later.

Maatsen is momenteel op pad met het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De verdediger was in eerste instantie niet opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, maar door blessures van Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong deed de bondscoach toch een beroep op de linkspoot.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Embolo zorgt voor hoogtepunt Hongarije - Zwitserland en laat iets opvallends achter op het veld

Breel Embolo liet iets opvallends achter op het veld in de slotfase van Hongarije - Zwitserland.

2024-06-22T16:52:38Z dg43tfdfdgfd