KIPPENVEL VOOR AMATEUR UIT ASSEN: 'OH MAN, IK HEB TEGEN SALAH GESPEELD'

Ibrahim Sillah, voetballer van ACV Assen, speelde zondag als international van Sierra Leone een interlandwedstrijd tegen Egypte. De middenvelder van de tweededivisionist stond daar ineens tegenover Mohamed Salah

Sillah is enorm blij dat hij de wedstrijd heeft mogen spelen. Naar eigen zeggen heeft hij er ook hard voor gewerkt. "Het is bijzonder om op hetzelfde veld te lopen als een speler die je normaal op tv ziet", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik krijg er soms gewoon kippenvel van. Vanmorgen op bed dacht ik bij mezelf: oh man, ik heb tegen Salah gespeeld." 

Sillah zag van dichtbij hoe Salah in de slotfase van de wedstrijd werd belaagd en onder militaire begeleiding het veld moest verlaten. Hoewel Sillah even schrok, spreekt hij niet van een dreigende situatie. Iemand wilde een foto en probeerde zijn schoenen te kussen, aldus Sillah. "Dit soort dingen gebeurt in Europa ook bij topspelers."

Op zijn telefoon krijgt Sillah veel foto's binnen van de wedstrijd. Van hemzelf in het shirt van Sierra Leone én van Salah in het shirt van Egypte. Een van die foto's komt in zijn kamer te staan. "Zodat ik later, als ik kinderen heb, kan zeggen dat ik tegen zo'n speler heb gespeeld als amateurvoetballer."

Zaterdag speelt Sillah 'gewoon' weer met ACV Assen tegen Koninklijke HFC. Dat is voor hem niet gek, maar logisch. Sillah wil vooral 'gewoon lekker voetballen'. "Ik moet bij ACV mijn best doen om weer in het nationale team te komen. Zoveel mensen vragen hoe het was, dus ik heb een mooie ervaring om te delen."

2023-11-21T13:06:10Z dg43tfdfdgfd