MARKO VEJINOVIC (34) STOPT PER DIRECT ALS VOETBALLER EN VERTREKT NAAR FEYENOORD

Marko Vejinović stopt per direct met voetballen, zo heeft zijn werkgever Heracles Almelo maandagochtend bekendgemaakt. Vejinovic heeft besloten zijn schoenen aan de wilgen te hangen en aan de slag te gaan als trainer in de jeugdopleiding van Feyenoord.

"Met een zwaar maar dankbaar hart neem ik afscheid van mijn carrière als profvoetballer", vertelt Vejinović op de clubwebsite van de Almeloërs. "Jarenlang heb ik met passie, inzet en trots op het veld gestaan. Voetbal is en blijft mijn grote liefde, en hoewel mijn tijd als speler nu ten einde komt, markeert dit ook een nieuw begin. Met veel enthousiasme begin ik mijn trainerscarrière bij Feyenoord. Ik ben vastberaden om mijn ervaring, tactisch inzicht en liefde voor het spel over te brengen aan de volgende generatie voetballers", legt de 34-jarige Amsterdammer uit.

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma van de Almeloërs komt met mooie woorden richting Vejinović: "Marko heeft ontzettend veel betekend voor Heracles Almelo", begint de beleidsbepaler. "Hij kwam in 2009 als 19-jarig talent bij Heracles Almelo terecht en vijftien jaar later vertrekt hij bij deze club met een prachtige carrière achter de rug.Hij heeft zich altijd voor 100% ingezet voor het zwart-wit van Heracles Almelo en daar zijn wij hem dankbaar voor. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière als trainer", besluit hij.

Zijn trainerscarrière begint Vejinović komend seizoen bij Feyenoord, waar hij assistent-trainer zal worden van de Onder 16. Het is de club waar Vejinović een van zijn grootste successen kende in zijn loopbaan als voetballer. Met de Rotterdammers werd de middenvelder onder leiding van Giovanni van Bronckhorst kampioen van Nederland.

2024-06-24T08:29:09Z dg43tfdfdgfd