MEMPHIS GEïRRITEERD: 'TWINTIG MINUTEN DE TIJD GEMAAKT VOOR JULLIE, WHO CARES?'

Memphis Depay voelt zich goed bij de zweetband die hij draagt tijdens wedstrijden bij Oranje. De aanvaller snapt niet dat mensen zich druk maken om zijn nieuwe look.

In tegenstelling tot na het duel met Canada (4-0) krijgt Memphis vragen over zijn zweetband. "Vorige week liep ik door de mixed zone. Toen heb ik twintig minuten tijd voor jullie gemaakt en ik heb er geen vraag over gehad", aldus Memphis bij de NOS. Jeroen Stekelenburg benadrukt dat hij vooral de reactie van bondscoach Ronald Koeman opvallend vond. De bondscoach gaf aan dat hij verrast was door de nieuwe look van de spits. "Who cares?", reageert Memphis.  

Volgens de aanvaller heeft de zweetband wel degelijk een functie. "Het helpt wel met het zweet", aldus Memphis. "Het staat me mooi. Mijn vriendin vindt het mooi staan bij me. Geweldig. Een nieuwe look. Nee, ja, who cares? Ik voel me er goed bij." Stekelenburg zegt vervolgens dat hij Memphis ook al met een blauwe zweetband zag lopen. "Ben je een spion?", lacht de aanvaller. "Volgende wedstrijd gaan we kijken welke kleur we gaan kiezen."

Voor het duel met IJsland ging Memphis ook op de foto met een groep fans met zweetbanden. De aanvaller maakt zich overduidelijk niet druk om de mening die voetbalminnend Nederland over zijn nieuwe look heeft.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje:

2024-06-10T22:15:39Z dg43tfdfdgfd