NOA VAHLE TOONT BEELDEN VAN TRAINING ORANJE, JOHAN DERKSEN KAN ZIJN OGEN NIET GELOVEN

De spelers van het Nederlands elftal speelden vrijdag tikkertje tijdens de afsluitende training voor de wedstrijd tegen Polen. De beelden van het spelletje werden vrijdagavond door journaliste Noa Vahle getoond bij Vandaag Inside. Analist Johan Derksen is niet te spreken over de oefening.

“Er was een oefening waarvan ik dacht: die moet ik even aan de mannen laten zien”, zei Vahle vanuit Duitsland, waar ze verslag doet van de ontwikkelingen rondom Oranje. “Ze gingen namelijk tikkertje spelen. Ik hoor jullie denken: waarom zou je in godsnaam tikkertje gaan spelen op een training een dag voor de wedstrijd tegen Polen. Dat komt van René Wormhoudt, de conditietrainer van Oranje. Die heeft een model ontwikkeld – het Athletic Skills Model – en dat gaat erover dat je het atletisch vermogen van een voetballer kan ontwikkelen door bijvoorbeeld dit soort oefeningen. Dit zit er dus weleens bij, bij Oranje. De sfeer is goed, denk ik.”

Derksen vindt het spelletje onzinnig. “Misschien kan hij het eens proberen bij een kleuterschool, daar zullen ze het best leuk vinden. Ik vind dit zo’n onzin, om volwassen profs dit soort oefeningen te laten doen…” Voormalig langebaanschaatser Ben van der Burg, ook aanwezig in de uitzending, denkt er anders over. “Je moet op heel veel trainingen hetzelfde doen en dit geeft weer een nieuwe prikkel. Tikkertje is natuurlijk kinderachtig, maar het is wel een nieuwe prikkel voor je lichaam.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

2024-06-15T22:03:24Z dg43tfdfdgfd