ROMANO: 'AJAX NADERT PERSOONLIJK AKKOORD, OPTIMISME OVER TRANSFER NEEMT TOE'

Ajax is in 'zeer vergevorderde' onderhandelingen met Wout Weghorst over een contract, zo weet Fabrizio Romano woensdagochtend te melden. Volgens de Italiaanse transferspecialist groeit het optimisme in Amsterdam over het binnenhalen van de supersub van het Nederlands elftal.

Op 7 juni kwam naar buiten dat Ajax zich deze zomer graag zou versterken met de 31-jarige spits, die nog tot medio 2025 onder contract staat bij Burnley. Weghorst, die daarvoor al maanden aan FC Twente werd gelinkt, zou zelf ook zijn zinnen hebben gezet op een overstap naar Amsterdam, klonk het destijds.

Romano weet te melden dat de gesprekken over het contract dat Weghorst in Amsterdam moet gaan tekenen, inmiddels 'zeer vergevorderd' zijn. "Alle partijen hebben er vertrouwen in dat het rondkomt", schrijft de Italiaan. Onderhandelingen met Burnley over de te betalen transfersom zijn echter nog niet opgestart, maar: "Ajax wordt steeds optimistischer dat het gaat lukken Weghorst aan te trekken", schrijft Romano.

Weghorst staat sinds de winterstop van het seizoen 2021/22 onder conctract bij Burnley, maar speelde voor die club slechts een halfjaar. Daarin kon hij degradatie naar de Championship niet voorkomen, waarna de Tukker achtereenvolgens werd uitgeleend aan Besiktas, Manchester United en TSG 1899 Hoffenheim.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

2024-06-19T07:50:31Z dg43tfdfdgfd