SIMONS BLIJ MET INGREEP VAN KOEMAN TEGEN FRANKRIJK: 'OM EERLIJK TE ZIJN...'

Xavi Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde goal. De grensrechter en VAR annuleerden de treffer van de Oranje-international tegen Frankrijk doordat Denzel Dumfries hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan.

Doordat de goal van Simons werd afgekeurd, speelde Oranje doelpuntloos gelijk tegen Frankrijk. Lang niet iedereen is het echter eens met de beslissing van de arbitrage. Na afloop van de wedstrijd houdt Simons zich bij de NOS op de vlakte over zijn niet geldige goal. "Het belangrijkste was gewoon een goede prestatie hier neerzetten. We wisten van de kwaliteiten van Frankrijk, daar hebben we veel over gesproken en op getraind. Je wil winnen, maar nu pak je een punt en is Oostenrijk het belangrijkst."

Met de suggestie dat Simons zijn goal niet 'gegund' kreeg, is de RB Leipzig-speler het niet helemaal eens. "Ja, gegund... Dit is de nieuwe technologie van het voetbal, de VAR maakt een beslissing en dan kan je niks meer doen. Ik kan wel veel zeggen, maar uiteindelijk gaat het niet veranderen."

Tegen Frankrijk mocht Simons weer als nummer 10 spelen, in plaats van op de rechterflank. "Om eerlijk te zijn is dit de positie waar ik mijn hele leven gespeeld heb en waar ik me comfortabel voel. Ook in dit stadion spelen, waar ik het hele jaar heb gevoetbald: dat was een extra motivatie. Het speelt wel mee, dat we in Leipzig waren."

2024-06-21T21:56:18Z dg43tfdfdgfd