'SMERIGE OVERTREDING' UITGELICHT NA RKC-AJAX

Na afloop van het restant tussen RKC Waalwijk en Ajax ging het niet alleen over de overwinning die de Amsterdammers konden bijschrijven. Er was ook aandacht voor een stevige overtreding.

Na afloop van het duel, dat bij 2-3 bleef, ging Kwakman in op een overtreding van Yassin Oukili op Kristian Hlynsson. De RKC'er raakte de Ajacied hard. 'Ik heb nog wel een smerige overtreding van Oukili gezien, dat vond ik niet fijn om te zien', stelde de analyticus voor de camera van ESPN.

'Je zag gelijk de reactie van Berghuis', vervolgde Kwakman. Berghuis gebaarde direct dat de VAR in actie moest komen. Een rode kaart volgde uiteindelijk niet. 'Maar Berghuis ziet het in mijn ogen wel goed. Ik vind niet dat hij zo moet gebaren naar de VAR, maar dit is echt een smerige overtreding. Ik vind dat je hier gerust rood voor mag geven. Het gevolg valt mee omdat zijn enkel niet dubbelklapt, maar hij probeert hem wel bewust te raken. Hij kan nooit bij de bal en doet het ook nog met zijn noppen vooruit. Een rare overtreding. Hij komt hier goed weg.'

Invloed op het eindresultaat had de beslissing Oukili te laten staan dus niet. Ajax hield de eind september verkregen voorsprong vast. Destijds werd het duel in Waalwijk gestaakt vanwege de ernstige hoofdblessure van goalie Etienne Vaessen, die vanavond gelukkig weer van de partij was.

2023-12-06T20:33:58Z dg43tfdfdgfd