SNEUVELT GROTE NAAM DINSDAG BIJ ORANJE? ‘WISSELSPELER MAAKT VEEL INDRUK OP DE TRAININGEN’

De technische staf van het Nederlands elftal is tijdens de trainingen onder de indruk geraakt van Joshua Zirkzee. Dat zegt verslaggever Jeroen Stekelenburg zondag, twee dagen voor het laatste groepsduel van Oranje op het EK met Oostenrijk.

Bondscoach Ronald Koeman koos tijdens de eerste twee wedstrijden van Oranje, tegen Polen (1-2 zege) en Frankrijk (0-0), voor Memphis Depay in de punt van de aanval. Depay wist echter weinig indruk te maken, waardoor de vraag rijst of Koeman in het vervolg van het EK wellicht voor een andere aanvalsleider moet kiezen.

Analist Pierre van Hooijdonk breekt zondagavond bij de NOS een lans voor Zirkzee, afgelopen vrijdag tegen Frankrijk nog kort invaller. “Zirkzee zou onze eerste spits moeten zijn. Voor mij bestaat er geen twijfel over. Hij gaat na dit toernooi waarschijnlijk naar AC Milan voor veel geld. Deze jongen zal na het EK waarschijnlijk onze eerste spits worden, dus waarom niet nu al?”, vraagt Van Hooijdonk zich hardop af.

Vervolgens wordt er geschakeld met Stekelenburg, die Oranje tijdens het EK volgt in Duitsland. De verslaggever bevestigt dat Zirkzee ‘veel indruk maakt op de trainingen, maar dat het gevoel binnen de selectie is dat hij niet zal starten’.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

2024-06-23T19:11:54Z dg43tfdfdgfd