STENGS: "IK DENK DAT IEDEREEN IN NEDERLAND DAT OOK WEL WEET"

Calvin Stengs stond na negen speelrondes al op zes assists en drie doelpunten en direct was duidelijk dat de aanvallende middenvelder een goede versterking was voor Feyenoord. Inmiddels heeft hij zich weer in het Nederlands elftal gespeeld, maar zit hij ook in een iets lastigere fase van het seizoen. De afgelopen weken moest Stengs een aantal wedstrijden aan zich voorbij laten gaan wegens overbelasting en moet hij zoeken naar zijn oude fitheid.

In gesprek met Voetbalshop krijgt Stengs diverse stellingen, waar hij vervolgens op mag reageren. We kunnen in ieder geval nog de nodige assists verwachten van de middenvelder. Hij wil de 'assistskoning van Feyenoord' zijn aan het eind van dit seizoen. "Volgens mij heb ik er nu negen en misschien staat Quinten ook op zeven of acht, maar ik ga hem verslaan. Hij weet het zelf al." Daarnaast kunnen we ook nog goals verwachten: "Meer dan tien doelpunten."

De volgende stelling gaat over Arne Slot. Eerder maakte Stengs zijn huidige trainer al mee bij AZ en zonder hem was de middenvelder waarschijnlijk niet naar Rotterdam gekomen. Slot is de beste trainer die stengs heeft meegemaakt. "Op tactisch gebied wel. Hij kan heel snel een switch maken in een wedstrijd, dan ziet hij dat en kan hij het snel aanpassen. Daarin is hij ook gewoon heel goed en ik denk dat iedereen in Nederland dat ook wel weet."

"Ik denk het niet", reageert de 25-jarige Feyenoorder op de vraag of hij tot nu toe het maximale uit zijn carriere heeft gehaald. "Er valt nog heel veel te verbeteren en ook als je ziet de jaren hiervoor, als ik naar mezelf kijk. Op dat moment zie je het fysieke deel nog niet helemaal in en denk je dat je dingen nog niet nodig hebt, omdat je net bent doorgebroken. Op een gegeven moment ga je naar een hoger niveau en merk je dat dingen nog beter kunnen. Ik heb een blessure gehad waardoor ik hard moest werken in de gym, dat heeft me wel een stukje inzicht gegeven dat het echt nodig is om topsport te doen."

2024-02-28T08:50:11Z dg43tfdfdgfd