TEN HAG KRIJGT ENGELSE FANS OVER ZICH HEEN: 'SCHAAMTELOOS, WAT WEET JIJ NOU VAN GOED VOETBAL?'

Erik ten Hag heeft zichzelf niet echt populair gemaakt met uitspraken over de Engelse nationale ploeg. De oefenmeester van Manchester United bekritiseerde onder meer de visie van Gareth Southgate.

Engeland kwam zondagavond niet geweldig voor de dag. Na een vroege kopgoal van Jude Bellingham, die door Bukayo Saka werd bediend, waren er weinig aanvallende intenties meer te zien bij The Three Lions. Dat zorgde voor een wat saaie wedstrijd. In totaal schoot de Engelse ploeg vijf keer, terwijl Servië zes maal een poging waagde.

Bij de NOS liet Ten Hag zich uit over een van de favorieten voor dit EK. "Ze speelden heel passief. Ze gingen ook steeds dieper spelen en lieten Servië komen." Ook coach Southgate kreeg ervan langs. "Dit is de visie van de manager. Als Engeland 1-0 voor komt, kiest hij ervoor om op de verdediging te gokken, compact te gaan spelen en te hopen op momenten." Extra frappant is dat Southgate de afgelopen maanden vaak werd genoemd als opvolger van Ten Hag bij United, die ontslagen leek te gaan worden.

De kritiek van de manager van Manchester United viel niet goed bij Engelse voetbalfans. "Dat is precies hoe jij ook speelt", reageert de een. "Kijk naar jezelf", zegt de ander, terwijl er ook iemand Ten Hag schaamteloos noemt. Een Arsenal-fan zegt: "Wat weet hij nou weer van goed voetbal?" Enkele tweets zijn hieronder te zien.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

2024-06-17T08:48:34Z dg43tfdfdgfd