VAN DER VAART ZEER KRITISCH OP ORANJESPELER: ‘HIJ HAD NIET HOEVEN INVALLEN, 6 BALCONTACTEN…’

Georginio Wijnaldum maakte zondagmiddag in de 62 minuut zijn opwachting bij het Nederlands elftal tegen Polen. De middenvelder verving Joey Veerman, maar kwam nauwelijks voor in het spel van Oranje. Rafael van der Vaart kan zijn ogen haast niet geloven na het zien van een opvallende statistiek.

“Ik moet zeggen: Wijnaldum vond ik echt onzichtbaar invallen. Dat had van mij niet gehoeven”, begint de analist bij de nabeschouwing van NOS. “Weinig balcontacten. Zes, geloof ik”, reageert Pierre van Hooijdonk. “Bijna niet gezien, nee. Donyell Malen komt erin, en die brengt energie en scherpte. Het is heerlijk om zo’n soort speler te brengen”, gaat Van der Vaart verder.

Wijnaldum speelde dus 28 minuten mee, maar raakte de bal slechts zes keer aan. Desondanks had de Oranje-middenvelder een belangrijke rol bij de goal van Wout Weghorst in de slotfase, toen hij als bliksemafleider diende.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

2024-06-16T16:06:11Z dg43tfdfdgfd