VAN 'T SCHIP LEGT UIT WAAROM HIJ KAPLAN BIJ SELECTIE AJAX HAALDE

Ahmetcan Kaplan behoorde woensdag tot de wedstrijdselectie van Ajax, dat uit bij RKC Waalwijk een 2-3 voorsprong moest verdedigen. Trainer John van 't Schip haalde hem erbij omdat hij goed kan koppen, maar ook als signaal.

Kaplan, voor wie tien miljoen euro werd betaald aan Trabzonspor, raakte kort na zijn presentatie zwaar geblesseerd en moest in totaal dertien maanden revalideren. Een debuut in Ajax 1 zat er nog niet in, maar komt wel steeds dichterbij. 'Hij heeft inmiddels een aantal wedstrijden in Jong Ajax gespeeld en is sterk in de lucht. Het was ook een signaal dat hij dicht tegen de selectie van het eerste aanzit', verklaarde Van 't Schip zijn keuze om Kaplan bij de selectie te halen.

Het is de bedoeling dat Kaplan de overige wedstrijden richting de winterstop meedoet met Jong Ajax en daarna met Ajax 1 mee zal gaan naar het trainingskamp in het Spaanse Cádiz, begin januari. Kaplan, die nog tot medio 2027 vastligt in Amsterdam, speelde tot dusver vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax speelt dit jaar nog tegen Jong FC Utrecht, Jong PSV en FC Eindhoven.

Kaplan viel uiteindelijk niet in tegen RKC, omdat Plan Brobbey werkte.

2023-12-07T07:19:07Z dg43tfdfdgfd