VERRASSENDE LIGUE 1-STER STAAT PLOTS IN BELANGSTELLING VAN AJAX

Ajax heeft serieuze belangstelling voor verdediger Jake O'Brien van Olympique Lyonnais, zo weet The Telegraph. De Amsterdammers zouden met Everton concurreren om de handtekening van de Iers international.

De 23-jarige O'Brien speelt pas sinds een jaar voor Olympique Lyonnais. Hij was vorig seizoen goed voor 32 wedstrijden, waarin de verdediger 5 doelpunten maakte. Hoewel zijn contract nog drie seizoenen doorloopt, lijkt O'Brien deze zomer al te vertrekken uit Lyon.

O'Brien werd vorig seizoen voor slechts een miljoen euro overgenomen van Crystal Palace. Hij overtrof alle verwachtingen en groeide uit tot een belangrijke basisklant bij Lyon. Hij scoorde in de verloren bekerfinale tegen Paris Saint-Germain (2-1) en eindigde in de Ligue 1 op de zesde plek met zijn ploeg.

De goede vorm van O'Brien leidde ertoe dat hij in juni 2024 zijn debuut maakte voor de nationale ploeg van Ierland. Inmiddels heeft de centrumverdediger twee interlands op zijn naam staan. Voor zijn komst naar Olympique Lyonnais was hij nog onebekend, want bij Crystal Palace speelde hij geen enkele wedstrijd. Die club verhuurde hem aan Swindon Town en RWD Molenbeek.

Volgens berichtgeving van internationale media verlangt Lyonnais inmiddels een bedrag van zo’n dertig miljoen euro voor O’Brien. Van Ajax is bekend dat inkomende transfers alleen haalbaar zijn indien spelers worden verkocht.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-'miskoop' laat zich positief zien onder nieuwe trainer Farioli

"Zou het dan toch? Krijgt hij hem aan de praat?", vraagt Mikos Gouka zich af over een speler van Ajax.

2024-07-25T14:15:36Z dg43tfdfdgfd