VROUW STURING WAARSCHUWDE HAAR MAN VOOR ROL BIJ VITESSE: 'ALS JE HET MAAR LAAT...'

Edward Sturing is weer interim-trainer van Vitesse, terwijl hij zich voorgenomen had die rol nooit meer op zich te nemen. De clubman van Vitesse kreeg zelfs een waarschuwing van zijn vrouw om te bedanken voor die rol. Dat kon de clubman niet. 

Sturing spreekt bij de NOS na zijn 'eerste' training met Vitesse van 'een uitdaging' die hij naar eigen zeggen graag aangaat. "Ik doe dit werk ook gewoon heel graag. Ik probeer spelers beter te maken." Het maakt Sturing bovendien niet uit of dat nou bij de jeugd of bij het eerste elftal is. De 60-jarige voetbalman wil de club vooral graag helpen. Niet alleen vanwege de sportieve malaise, maar ook vanwege het gedoe rondom de overname van Vitesse door de Amerikaan Coley Parry. 

"Er zijn niet zoveel opties op dit moment voor de club en dan vind ik het lastig om nee te zeggen. Dan ben ik misschien wel iets teveel clubman." Zijn vrouw is het niet helemaal eens met zijn keuze om voor de zevende keer de rol van interim-trainer op zich te nemen. "Zij zei nog: 'als je het maar laat'. Maar Edje laat het niet. Dus dit is weer Edward-interim."

Komende zaterdag beginnen Sturing en co. aan de missie om de laatste plek op de ranglijst achter zich te laten. Dan staat, vanaf 21.00 uur, de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Het verschil tussen de Arnhemmers en de Amsterdammers bedraagt momenteel vier punten in het voordeel van Ajax. 

2023-11-21T13:21:12Z dg43tfdfdgfd