WHATSAPP-VERKEER LAAT VOOROPGEZET PLAN VAN AJAX-SUPPORTERS ZIEN

We zagen het afgelopen seizoen al bij de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax Een club in nood waar supporters, middels het gooien van vuurwerk op het veld, er voor kunnen zorgen dat een wedstrijd gestaakt wordt. Hetzelfde gebeurde dit weekend in Amsterdam in het duel tussen Ajax en Feyenoord . Dat het een vooropgezette actie was van een deel van de Ajax-supporters blijkt uit WhatsApp-verkeer dat is uitgelekt.

De Instagram-pagina Hollandscene heeft gesprekken in handen waaruit blijkt dat het gooien van vuurwerk op het veld in de Johan Cruijff ArenA een geregisseerde actie was. 'We gaan nog twee minuten spelen, daarna volgt de rest van het vuurwerk', zo zegt een Ajax-fan tegen medesupporters. 'Dus jullie gaan door tot het afgelast is?', vraagt een ander. 'Ja, zeker. Definitief staken. Dit gaat niet uitgespeeld worden met publiek' zo luidt de reactie.

Het duel werd na 55 minuten definitief gestaakt. In de eerste helft lag het spel al geruime tijd stil nadat er een beker bier op het veld werd gegooid. Nadat de bewuste toeschouwer uit het stadion werd verwijderd kon het spel hervat worden. Nog in diezelfde helft moest scheidsrechter Serdar Gözübüyük het spel wederom stilleggen nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Na tien minuten spelen in de tweede helft werd dit nogmaals gedaan en konden de spelers definitief naar binnen. De KNVB komt maandag met een datum waarop het duel uitgespeeld gaat worden.

2023-09-25T07:54:52Z dg43tfdfdgfd