WOEDE-UITBARSTING BIJ LEWANDOWSKI: 'MOETEN EENS STOPPEN MET ZOEKEN NAAR EXCUSES'

Robert Lewandowski is absoluut niet te spreken over het vertoonde spel van Polen in de wedstrijd tegen Oostenrijk. Polen ging roemloos ten onder in de groep van Oranje. Dat zorgde voor flink wat woede bij aanvoerder en sterspeler Lewandowski.

De Poolse krant Przegląd Sportowy noemt het optreden van hun nationale elftal 'een grote catastrofe'. Polen was vrijdagavond het eerste land wat uit werd geschakeld op het EK in Duitsland. 'Dit was het slechtste EK ooit. We waren de laatste die ons plaatsten en de eerste die vertrokken.'

Lewandowski had geen goed woord over voor zijn ploeg. "We hadden het grote belang van deze wedstrijd niet door", begon de routinier bij TVP Sport. "De Oostenrijkers hadden wel de urgentie van deze wedstrijd door. Het is tijd voor onze ploeg om eens te stoppen met zoeken naar excuses. We zijn niet goed genoeg", aldus Lewandowski.

De routinier van FC Barcelona wilde niet bevestigen dat hij zich nog beschikbaar blijft stellen voor het nationale elftal. "Ik hoop vooral dat Robert bij de nationale ploeg blijft. Hij heeft nog geen informatie gegeven. Hij heeft ons enorm geholpen en geeft heel veel aan de spelers. Nu is het aan hen om zelf ook te gaan streven naar verbetering", aldus bondscoach Michał Probierz.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!

2024-06-22T14:59:10Z dg43tfdfdgfd