Motorsport

Trending:


NB | 'Hoelang wordt Hamilton nog door de wedstrijdleiding in bescherming genomen?'

Niet Max Verstappen, maar Lando Norris sloot het weekend in Miami als winnaar af. Verstappen was het snelste in de vrije training, de sprintkwalificatie, de sprintrace, én de kwalificatie, maar Norris trok het hoofdmenu naar zich toe. Voorin was er genoeg spanning tussen de zes snelste mannen, en ook daarachter was er veel achter. Ruim voldoende, of wellicht zelfs te veel, om in de nabeschouwing na te bespreken met hoofdredacteur Mark Hanselman....


Opvallende trainersoptie genoemd voor Ajax: 'Ik zou blind voor hem gaan'

Henk Spaan is onder de indruk van Kieran McKenna. De 37-jarige Noord-Ierse manager loodste Ipswich Town dit seizoen naar de tweede plaats in de Championship, waardoor het team voor het eerst in 22 jaar uit mag komen in de Premier League. Spaan zou McKenna dolgraag bij Ajax zien. Spaan geeft de jonge hoofdtrainer een 9 en zou het wel weten als hij Ajax was. 'Blind zou ik voor McKenna gaan als ik Ajax was. Kampioen met Spurs O18, assistent van...


Albers weet waar het verkeerd ging bij Verstappen: 'Dan gaat het vaker fout'

Max Verstappen mag dan wel nagenoeg alle races gewonnen hebben in de Formule 1 sinds het begin van 2023, maar Christijan Albers vindt dat het weekend in Miami aantoont dat het machtsvertoon van de Nederlander veel fragieler is dan de uitslagen doen vermoeden. Sinds het begin van 2023 won Verstappen 23 Grands Prix, terwijl Sergio Pérez en Carlos Sainz er ieder twee wisten te winnen. In Miami werd de naam van Lando Norris aan dat lijstje...


'Toptransfer voor De Jong lijkt onwaarschijnlijk: geïnteresseerde club haakt af'

Bayern München lijkt toch niet in te zetten op de komst van Frenkie de Jong. Eerder kwam naar buiten dat de Duitsers interesse hebben in de middenvelder, maar de clubleiding zou toch niet overtuigd zijn.


Marco van Basten komt niet opdagen bij Rondo, daags na landstitel PSV

Marco van Basten ontbreekt in de aflevering van Rondo van maandagavond. De vaste analist van het televisieprogramma op Ziggo Sport is ziek, zo onthult presentator Wytse van der Goot bij aanvang van het programma.


Dit is het volledige speelschema van het EK 2024 in Duitsland

Komende zomer staat het Europees Kampioenschap voetbal op het programma in Duitsland. Dit is het volledige speelschema!


Feyenoord-reserve zinspeelt na één seizoen op vertrek uit Rotterdam: 'Wil weer basisspeler worden'

Ondrej Lingr overweegt Feyenoord na één seizoen alweer te verlaten vanwege een gebrek aan speeltijd: "Ik wil weer basisspeler worden."


Voormalig PSV-keeper nadert de dood: 'Ik zal sterven, maar heb een geweldig leven gehad'

Georg Koch is 52 jaar en heeft in april vorig jaar een verschrikkelijke diagnose gekregen. De oud-doelman van onder meer PSV heeft alvleesklierkanker en heeft niet lang meer te leven. In een interview met het Duitse BILD vertelt Koch over de huidige situatie en zijn laatste wens. De voormalige keeper toont zich zeer openhartig over zijn zware diagnose. 'Al deze onzin werd ontdekt tijdens een routineonderzoek', begint Koch. 'Ik voelde mij...


Potentiële Slot-opvolger is eerlijk: ‘Lastig om nee te zeggen tegen Feyenoord’

Dick Schreuder wordt steeds vaker genoemd als mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. De 52-jarige trainer laat weten dat hij het lastig zou vinden om ‘nee’ te zeggen tegen Feyenoord.


Doornbos met harde woorden: 'Hij is op zoek naar een nieuw contract en had een kansloos weekend'

Robert Doornbos heeft in Crashen in de keuken teruggeblikt op een vermakelijk raceweekend in Miami, waarbij beide races spektakel opleverden en twee verschillende racewinnaars. De Rotterdammer wijst echter wel op een verzachtende omstandigheid bij het verschil tussen de McLaren-coureurs en was niet mals met zijn kritiek bij het uitdelen van de rapportcijfers. De verwachtingen voor het begin van het seizoen waren hooggespannen rondom Oscar...


Derksen ziet echte Nederlandse toptrainer: ‘Ajax is heel dom geweest dat ze niet voor hem gingen’

Johan Derksen vindt Peter Bosz een uitstekende trainer, geeft hij aan bij Vandaag Inside. De voormalig voetballer is van mening dat Nederland door de prestaties van Bosz en Arne Slot op trainersgebied goed op de kaart wordt gezet.


Luuk de Jong grijpt in en pakt microfoon van Noa Lang af voordat het mis gaat

PSV sleepte zondag de landstitel in de wacht na een 4-2 thuisoverwinning op Sparta Rotterdam. Na afloop van dat duel waren er al de nodige festiviteiten, maar maandag werd de ploeg groots gehuldigd in de binnenstad van Eindhoven. Ook op het podium moest Luuk de Jong laten zien dat hij de echte aanvoerder van het team is.... Veel spelers grepen de gelegenheid aan om de microfoon te pakken en liederen met de tienduizenden supporters te zingen. Zo...


Noa Lang houdt pijnlijk shirt over Ajax vast en waarschuwt alle supporters van Feyenoord

Noa Lang heeft maandagavond tijdens de huldiging van PSV in het centrum van Eindhoven een PSV-shirt met Sven Mislintat op de rug omhoog gehouden, zo heeft FCUpdate op camera vastgelegd tijdens de rondrit met de platte kar van PSV.


Enthousiasme over terughalen verhuurde Ajacied, maar er is twijfel: 'Dan wordt hij de tent uitgefloten'

Graham Potter bindt in qua eisen om aan de slag te gaan bij Ajax, zo vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De Engelsman is al enige tijd een grote kandidaat om in Amsterdam aan de slag te gaan, maar club en trainer kwamen er nog niet uit voor wat betreft de eisen van Potter. 'Potter schijnt wat in te binden qua eisen', weet Verweij nu te vertellen. 'Het salaris is sowieso geen probleem, zo heb ik begrepen. Aanvankelijk was...


'Veerman kan droomtransfer maken, ook volop interesse in PSV-tweetal'

PSV zet zich na de immense festiviteiten rond het veroveren van de 25ste landstitel schrap. Aan meerdere sleutelspelers wordt getrokken, aldus De Telegraaf. Met name Joey Veerman, Johan Bakayoko en Olivier Boscagli zijn populair in het buitenland.


PSV wilde voor megastunt gaan met komst van Premier League-sensatie Cole Palmer

PSV heeft afgelopen zomer een lijntje uitgegooid naar Manchester City voor een huurtransfer van Cole Palmer, weet het Algemeen Dagblad. De 22-jarige Engelsman kwam bij de club uit Manchester nauwelijks aan spelen toe en mocht zodoende vertrekken.


Red Bull F1 uit frustratie richting Verstappen: "Dat was absoluut geen voordeel"

Horner zag Verstappen zelf zijn race verpesten.


Lachende Luuk de Jong geeft veelzeggend antwoord na vraag over EK met Oranje

Luuk de Jong geeft lachend een veelzeggend antwoord als Trouw hem vraagt naar een eventuele terugkeer in Oranje tijdens het EK in Duitsland.


PSV'er kan niet meer zelfstandig van de trap lopen en moet door twee man geholpen worden

Malik Tillman kon maandagavond niet meer zelfstandig van de trap lopen op weg naar het podium op het Stadhuisplein in Eindhoven, zo bleek uit beelden van ESPN.


Lando Norris F1: Donald Trump baart opzien op social media en "claimt" zege Lando Norris na Miami

De Britse coureur kreeg zondag in Miami bezoek van Donald Trump.


Uitshirt van Ajax voor seizoen 24/25 uitgelekt: supporters smullen van het design

Het uitshirt van Ajax voor voetbalseizoen 2024/25 is uitgelekt, zo weet FootyHeadlines, dat wel vaker gelekte shirts uit de doeken doet.


Pep Guardiola naar Bayern München: sensationele hypothese

De coach zou kunnen terugkeren naar Duitsland om Thomas Tuchel te vervangen.


Verstappen en Norris gesignaleerd in stripclub, Horner lacht Wolff uit | GPFans Recap

Het meest besproken nieuws van vandaag, kort samengevat.


Sepp van den Berg moet na aanstelling Arne Slot vertrekken bij Liverpool

Arne Slot komt in een heuse Nederlandse enclave bij Liverpool terecht. Volgens de data van SciSports doet Sepp van den Berg er echter verstandig aan om de Engelse topclub te verlaten komende zomer.


Norris moet eerste overwinning in de Formule 1 duur bekopen na opgedoken videobeelden

Lando Norris heeft afgelopen zondag in Miami zijn eerste overwinning in de Formule 1 uit het vuur gesleept. Reden voor een feestje uiteraard, maar wellicht dat hij zich wat minder euforisch voelt als hij beelden van vijf jaar geleden weer boven water gehaald ziet worden. De Grand Prix van Miami van afgelopen zondag vormde het decor voor de langverw...


Organisatie Miami onder vuur voor 'seksistisch' commentaar F1 Academy

Het commentatorteam voor het raceweekend in Miami heeft zich flink in de nesten gewerkt. Tijdens de races van vrouwenserie F1 Academy zouden er seksistische opmerkingen gemaakt zijn.


Ten Hag woedend op spelers na pak slaag: 'Hebben ze heel duidelijke instructies gegeven'

Erik ten Hag is na afloop van de kansloos verloren wedstrijd tegen Crystal Palace vooral kritisch op zijn spelers. Het was alweer het zesde puntenverlies voor Manchester United in de laatste zeven wedstrijden. De druk op Ten Hag neemt toe, al gelooft hij zelf nog in een betere afloop van het seizoen. 'Dit is duidelijk niet goed genoeg, bij lange na niet. Zo wilden we het niet, dus we zijn teleurgesteld', vertelt Ten Hag tegenover Sky Sports,...


Kieft fileert 'passieve' Ajax-speler: 'Hebt er helemaal niets aan, weg ermee'

Wim Kieft pakt Josip Sutalo niet voor het eerst hard aan. De voormalig spits ziet maar één oplossing voor Ajax: de Kroaat verkopen.


Excelsior kijkt degradatiespook in de ogen: 'We hebben Feyenoord-uit nog...'

Excelsior heeft directe handhaving niet meer in eigen hand na de nederlaag tegen NEC (0-3). Toch geven de Kralingers allesbehalve op. Marinus Dijkhuizen en Lance Duijvestijn geloven in de kansen, twee speelrondes voor het einde van de reguliere competitie.


Ajax gaat aankoop van 10 miljoen verkopen: ‘Kroes vindt het risico te groot om hem terug te halen’

Mike Verweij verwacht dat Ajax komende zomer definitief afscheid gaat nemen van Owen Wijndal. De linksback is dit seizoen op huurbasis actief voor Antwerp FC.


VIDEO: Formule 1-verslaggever ontsnapt live op tv aan verwondingen na bijna-ongeluk met auto Hamilton

Sky Sports F1-verslaggever Martin Brundle kende een hachelijk moment op de grid in Miami, toen hij pal achter de Mercedes van Lewis Hamilton stond om de achterlichten te laten zien. De auto van de Brit had een terugslag in de motor, waardoor Brundle op zijn knie geraakt werd door een harde stoot lucht. Lewis Hamilton begon als achtste aan de Grand ...


Ten Hag legt vinger op zere plek: 'In tien jaar als manager nog nooit meegemaakt'

Erik ten Hag heeft een verklaring gegeven voor het moeizame seizoen van Manchester United.


Buitenlandse media verwijten Verstappen: 'Hij ontzegde Newey zijn afscheidspodium'

Max Verstappen eindigde voor het eerst sinds Brazilië 2022 lager dan waar hij startte. In Miami ging Lando Norris er met de hoofdprijs vandoor, terwijl Verstappen enkele foutjes maakte. Daarnaast liet hij zich ook veelvuldig horen via de boordradio. De Limburger kreeg alsnog goede rapportcijfers voor zijn weekend, maar moest Norris bij alle grote buitenlandse media voor zich dulden. La Gazzetta dello Sport (Italië) - 8,5 In Italië werd voor de...


Red Bull-baas geeft duidelijkheid over toekomst Verstappen: "Dat weet ik duizend procent zeker"

Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff heeft duidelijkheid gegeven over de toekomst van Max Verstappen bij het Formule 1-team van Red Bull Racing. De Duitser weet "duizend procent zeker" dat de drievoudig wereldkampioen niet zal vertrekken. Het is een publiek geheim dat er onrust heerst binnen Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner kwam begin februari i...


Ajax heeft beet en haalt jonger broertje van sterkhouder naar De Toekomst

Ajax heeft beet en voegt het jongere broertje van Jorrel Hato, Elgyn, komende zomer toe aan de jeugdopleiding. De middenvelder komt, net als zijn broer in het verleden, over van Sparta Rotterdam.


Barcelona heeft opvolger Lewandowski gevonden: foto

De Catalaanse club zal afscheid nemen van de Poolse spits


Had Norris zonder SC gewonnen en wat verloor Verstappen? Dit zeggen de data

Lando Norris heeft in Miami een sterke race pace getoond op weg naar zijn eerste zege in de Formule 1. Had hij ook kunnen winnen zonder safety car en wat kostte de vloerschade Max Verstappen? Dit zeggen de data.


Mauro Júnior pakt de microfoon vast en zingt vernederend nummer richting Ajax-supporters

PSV-middenvelder Mauro Júnior heeft maandagavond tijdens de huldiging op het Stadhuisplein met een eigen liedje verwezen naar Ajax.


Voormalig Engelse topvoetballers roepen om ontslag Ten Hag: 'Gewoon niet goed genoeg'

Manchester United-manager Erik ten Hag is verder onder druk komen te staan na de ontluisterende 4-0 nederlaag op bezoek bij Crystal Palace. De club verspeelde voor de zesde keer in de laatste zeven competitiewedstrijden punten en dus neemt de kritiek op de voormalig Ajax-trainer verder toe. Jamie Carragher, analist van Sky Sports, is niet te spreken over het werk dat geleverd wordt door Ten Hag. ' Manchester United is een van de slechtst...


Max Verstappen F1: Journalisten lachen om Verstappen na opmerkelijke blunder in de perszaal van Miami

De Nederlander ging in de perszaal op zijn gebruikelijke plek zitten.


Verstappen ziet wedstrijdleiding blunderen: 'Norris ligt straks een ronde voor'

Lando Norris werd bij de start nog gedwarsboomd door Sergio Pérez, maar in het restant van de race had hij het geluk aan zijn zijde. Niet alleen werd de Brit getrakteerd op een Safety Car op het ideale moment, maar de Safety Car miste de leider ook nog. Max Verstappen was Norris dan ook even kwijt. Het was niet bepaald het meest overtuigende weekend van het seizoen voor Max Verstappen, maar toch leek de Limburger op weg naar een perfecte score:...


Transferperikelen: Feyenoord heeft eerste 'zomertransfer' al te pakken

Het huidige voetbalseizoen loopt richting het einde. De zomermaanden zullen zoals gebruikelijk in het teken staan van de vele transfers. Ook nu zijn er al de nodige ontwikkelingen en geruchten die de ronde gaan. Sportbookies houd je op de hoogte van de laatste transferperikelen. Maandag 6 mei Feyenoord gaat het contract van Shiloh ‘t Zand verlengen tot 2028, zo meldt de club via haar officiële kanalen. De middenvelder wordt dit seizoen...


KNVB meldt slecht nieuws voor Almere City: 'Hij heeft zijn laatste duel gespeeld'

Peer Koopmeiners heeft zijn laatste wedstrijd voor Almere City al gespeeld. De middenvelder werd vrijdagavond in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1) met rood van het veld gestuurd en is voor drie duels geschorst.


Pogacar - met lolbroek aan - fronst wenkbrauwen na afloop derde rit Giro d'Italia: 'Geen commentaar'

Er gaat geen dag in de Giro d'Italia voorbij zonder een aanval van Tadej Pogacar. De derde etappe was er op papier één voor de sprinters, maar uiteindelijk was het alsnog de roze trui die een feestje maakte van de finale. Op 400 meter van de meet werd de Sloveen, samen met concurrent Geraint Thomas van INEOS Grenadiers ingerekend. 'Deze jongen sloopt mij helemaal', verzekerde Thomas de toegestroomde pers na afloop. Pogacar zelf was er als de...


Coronel ziet besluiteloosheid bij Verstappen: 'Er zijn dus twee dingen fout gegaan'

Tom Coronel heeft zich in de nabeschouwing op de Grand Prix van Miami kritisch uitgelaten over beide Red Bull Racing-coureurs. Max Verstappen maakte een zeldzame fout in de race, maar de Nederlander had bijna niet eens de kans gekregen om dit fout te maken, aangezien Sergio Pérez bij de start vergat te remmen. Hardere kritiek was er voor Kevin Magnussen, die de wind van voren kreeg van zowel Coronel als collega Giedo van der Garde. Logan...


Feyenoord-zomeraanwinst gaat zich buigen over toekomst: 'Wil basisspeler worden'

Ondrej Lingr vindt Feyenoord een geweldige club, maar denkt wel na over zijn toekomst. De zomeraanwinst is dit seizoen bankzitter, en wil weer basisspeler worden. Dat vertelt hij in een interview met het Tsjechische Seznam Zprávy.


Compleet nieuwe naam genoemd als mogelijke hoofdtrainer van Ajax: 'Zinnend op wraak'

Er heerst nog altijd veel onduidelijkheid over de invulling van het hoofdtrainerschap bij Ajax. De namen van Erik ten Hag, Graham Potter en Francesco Farioli passeren allemaal de revue en in de Hard Gras Podcast wordt Roger Schmidt genoemd.


Verstappen zag wedstrijdleiding blunderen in Miami: 'Als het zo doorgaat...'

Lando Norris werd bij de start nog gedwarsboomd door Sergio Pérez, maar in het restant van de race had hij het geluk aan zijn zijde. Niet alleen werd de Brit getrakteerd op een Safety Car op het ideale moment, maar de Safety Car miste de leider ook nog. Max Verstappen was Norris dan ook even kwijt. Het was niet bepaald het meest overtuigende weekend van het seizoen voor Max Verstappen, maar toch leek de Limburger op weg naar een perfecte score:...


Amateurclub wil niet naar KKD bij Vitesse-faillissement: 'Geen haar op mijn hoofd'

Als de licentie van Vitesse daadwerkelijk wordt ingetrokken, dan hoeft de KNVB niet bij Spakenburg aan te kloppen als vervanger van de Arnhemmers. De kampioen van de tweede divisie wil absoluut niet uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.


Ramalho onthult tijdens huldiging PSV details over toekomst: ‘Dat is wat ik wil en verdien’

André Ramalho heeft tijdens de huldiging van PSV laten weten dat hij nog niet weet of zijn toekomst in Eindhoven of elders ligt. Waar hij volgend seizoen ook speelt, hij stelt één belangrijke voorwaarde aan de club.