Motorsport

Trending:


Marko ziet de alarmbellen afgaan: 'Als Verstappen dat niet kan, is er iets goed mis'

Helmut Marko maakt zich grote zorgen na de vrijdag in Imola. Na de eerste vrije training ging het al niet goed, maar in plaats van verbetering, merkt de Oostenrijker op dat de problemen in de tweede vrije training alleen maar groter werden. Zelfs het talent van Max Verstappen was niet meer voldoende om de gebreken van de auto te maskeren, aldus Marko. In de eerste vrije training zette Verstappen nog de vijfde tijd neer. In de tweede vrije...


'Feyenoord kan mogelijk dikke streep zetten door nieuwe huurdeal met Minteh'

Het is nog maar de vraag of Yankuba Minteh volgend seizoen speler is van Feyenoord. De aanvaller, die een nieuwe huurdeal tussen de Rotterdammers en Newcastle United wel ziet zitten, wordt mogelijk verkocht door zijn werkgever.


Alex Kroes maakt haast met samenstelling selectie Ajax: ‘Kunnen niet tot half augustus wachten’

Er wachten pittige weken voor technisch directeur Alex Kroes bij Ajax. De voormalig zaakwaarnemer heeft de zware taak om de selectie van Ajax te voorzien van een kwaliteitsinjectie.


Verstappen baalt van snelheidstekort en haalt uit naar Hamilton: 'Niet de eerste keer'

Max Verstappen won de laatste twee Grands Prix in Imola, maar beseft dat er ontzettend veel moet gebeuren als hij kans wil maken op een hattrick. De vrijdag leverde een vijfde tijd in VT1 op, terwijl het in de tweede vrije training zo mogelijk nog slechter ging: een zevende plek, een slechte racesimulatie, en een akkefietje met zijn voormalige titelrivaal Lewis Hamilton. Na afloop van de sessie verscheen de drievoudig wereldkampioen voor de...


Sterspeler Feyenoord op weg naar de uitgang: ‘Proberen hem te verkopen’

Het heeft er alle schijn van dat Newcastle United afscheid gaat nemen van Yankuba Minteh. De negentienjarige buitenspeler presteert dit seizoen uitstekend op huurbasis bij Feyenoord.


Opvallend: Alex Kroes wil weggehoonde Ajacied spoedig terughalen naar Amsterdam

Alex Kroes wil Simon Tahamata ontzettend graag terughalen naar Amsterdam. De 67-jarige clubicoon, die eerder dit jaar vertrok als jeugdtrainer van Ajax, mag volgens de algemeen directeur snel terugkeren in de hoofdstad.


Perez weet het zeker: 'Dat is de reden dat ik in Q2 werd uitgeschakeld'

Sergio Perez heeft een teleurstellende kwalificatie achter de rug. De Mexicaan kwam niet verder dan Q2 in Imola. Na afloop vertelt hij wat de reden is dat hij in Q2 werd uitgeschakeld.


Driessen heeft het helemaal gehad met peperdure Ajax-aankoop: 'Wegwezen met die kerel!'

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax deze zomer alles moet doen om Jordan Henderson kwijt te raken. De 33-jarige middenvelder verdient het hoogste salaris van de gehele selectie, maar liet het nog amper zien in Amsterdam. De 81-voudig Engels international drukt wel gigantisch op de begroting, waardoor Driessen maar tot één conclusie kan komen: 'Wegwezen met die gast!' Henderson werd in de winterse transferperiode binnengehaald door Ajax,...


Verstappen geeft geheim prijs na slimmigheidje: 'Ik gaf hem een slipstream en die kreeg ik terug'

Max Verstappen heeft in Italië op fenomenale wijze poleposition voor de Grand Prix van Emilia-Romagna veroverd. De onderlinge verschillen waren wel erg klein, en dus greep Verstappen alles aan op een klein voordeeltje te pakken. Daarbij zou de samenwerking met Nico Hülkenberg belangrijk zijn. Verstappen was na afloop van de kwalificatie enorm verbaasd met weer een poleposition. 'Ik had dit echt totaal niet verwacht. Het was tot nu toe een enorm...


Waarom Lambiase niet te horen was op boordradio Verstappen in VT1 F1 Imola

Wie naar de boordradio van Max Verstappen luisterde in de eerste vrije training voor de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna, zal een andere stem opgevallen zijn.


Ajax gaat nieuwe trainer spoedig presenteren: ‘De boel is in een stroomversnelling gekomen’

Ajax is nog dichter bij de komst van Francesco Farioli gekomen, zo weet Voetbal International zaterdagochtend te melden. De Amsterdammers hopen de 35-jarige trainer volgende week officieel te presenteren in de Johan Cruijff ArenA.


Liverpool was voor onderhandelingen met Arne Slot al akkoord met Rúben Amorim

Liverpool was al akkoord met Rúben Amorim voor de komst van Arne Slot. De 39-jarige oefenmeester presteert uitstekend bij Sporting Portugal, dat dit seizoen met een flinke voorsprong op nummer twee Benfica de titel veroverde.


PSG afgetroefd, de sterspeler vertrekt: de afbeeldingen

De Parijse club houdt hem al lange tijd in de gaten.


Waarom Svitolina de Wit-Russische Sabalenka geen hand gaf: "Het is ook mijn oorlog"


Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot gunt vertrekkende speler basisplaats

Arne Slot zit zondagmiddag (morgen) voorlopig voor de laatste keer op de bank als trainer van Feyenoord. De oefenmeester is volgend seizoen oefenmeester van Liverpool en heeft in zijn afscheidsduel tegen Excelsior plek voor Alireza Jahanbakhsh.


Kuijt heeft duidelijkheid over eigenaar indien hij bij Beerschot blijft

'United World engageert zich om bij Beerschot te blijven en haar rol als hoofdaandeelhouder verder op te nemen.'


El Khayati hoort goede verhalen: 'Maar of hij ready is voor Feyenoord?'

Nasser El Khayati hoort goede verhalen over de trainer Nuri Sahin, die bij Feyenoord in beeld is als mogelijke opvolger van Arne Slot.


Driessen adviseert Ajax afscheid te nemen van grootverdiener: 'Afleveren bij Hoek van Holland'

Als het aan Valentijn Driessen ligt dan neemt Ajax komende zomer afscheid van Jordan Henderson. De 81-voudig international van Engeland is volgens de chef voetbal van De Telegraaf veel te duur en heeft te weinig heeft gepresteerd.


Dit zei Hamilton na zijn 'incident' met Verstappen in Imola

Lewis Hamilton en Max Verstappen komen elkaar al enige jaren niet zo vaak meer te geven op de baan, maar tijdens de tweede vrije training was dat wel weer eens het geval. De Mercedes-coureur hinderde Verstappen, maakte vervolgens excuses, maar de regerend wereldkampioen was duidelijk niet content met de manoeuvre van zijn rivaal. Na afloop reageerde Hamilton op het voorval.


Ajax loog in berichtgeving over onderzoek naar Sven Mislintat

Ajax is in de berichtgeving over het onderzoek naar de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat niet geheel eerlijk geweest. De Duitser werd op 24 september ontslagen door Ajax.


Alex Kroes wijst drie spelers aan die absoluut niet mogen vertrekken bij Ajax

Een grote leegloop is komende zomer aanstaande bij Ajax. De Amsterdammers zullen afscheid moeten nemen van flink wat miskopen uit het verleden.


Doornbos vreest voor Verstappen: 'Dit is wel een waarschuwing van Norris'

Bij het Race Café van Ziggo Sport zagen analisten Robert Doornbos en Renger van der Zande een geagiteerde Max Verstappen. Dat heeft er volgens beide mannen mee te maken dat het voor geen meter liep op de vrijdag in Imola, en van de dominantie uit het begin van het seizoen steeds minder overblijft. Van der Zande merkte sowieso op dat veel coureurs last hadden van stuiterende auto's. 'Het leek wel alsof er veel meer hobbels waren dan in andere...


Van Hanegem geeft Feyenoord transferadvies: 'Grappig ventje, ik zou hem altijd binnenhengelen'

Willem van Hanegem geeft 'zijn' Feyenoord een duidelijk transferadvies: "Een grappig mannetje, ik zou hem altijd binnenhengelen."


Hilarische beelden uit Dordrecht: scheidsrechter Martin van der Kerkhof vergeet cruciaal voorwerp

De wedstrijd in de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Dordrecht en FC Emmen op zaterdagmiddag is gestaakt, maar bij het hervatten vergat Martin van der Kerkhof wel een heel belangrijk object.


Schalke zwaait tweetal Nederlanders met aflopende contracten uit

Thomas Ouwejan (27) en Steven van der Sloot (21) moeten op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het tweetal krijgt geen contractverlenging bij hun club Schalke 04.


Bosz verplaatst zich in Koeman: 'Daarom zal hij Teze en Til niet hebben gekozen'

In de voorselectie van Ronald Koeman voor het EK is plek voor twee PSV'ers: Joey Veerman en Jerdy Schouten. Peter Bosz denkt dat de bondscoach daar zijn redenen voor heeft en vindt het te makkelijk om te oordelen dat er te weinig spelers van zijn team bij zitten.


Verstappen moest het even een sessie zonder Lambiase doen: 'Ik heb gewoon geen grip'

Max Verstappen moest het tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Emilia-Romagna zonder zijn vertrouwde race-ingenieur Gianpiero Lambiase doen. De Britse ingenieur werd voor één sessie vervangen, en zijn vervanger stond gelijk een ware vuurdoop te wachten. Verstappen worstelde namelijk de hele sessie lang met zijn RB20 door gebrek aan grip. Verstappen en zijn ingenieur Lambiase werken al sinds Verstappens eerste race voor Red Bull...


Hamilton tevreden en geeft schuld toe: 'Heb geprobeerd mijn excuses aan te bieden'

Tijdens de tweede vrije training van de eerste Italiaanse Grand Prix dit seizoen wist zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton een vierde tijd neer te zetten in zijn Mercedes. De Brit reed een rondetijd van 1:16,297 met zijn teamgenoot George Russell op vier tienden van een seconden achter hem. Na afloop van de sessie verscheen Hamilton voor de camera van SkySports waar hij vertelde niet ontevreden te zijn met de start van dit weekend. Ook ging...


Alex Kroes onthult: Ajax benaderde twee uiterst opvallende namen als nieuwe hoofdtrainer

Ajax is al ellenlang op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In de beginfase benaderde algemeen directeur Alex Kroes Louis van Gaal en Danny Blind voor een functie als oefenmeester.


Red Bull vervangt onderdeel van motor Verstappen in Imola

Max Verstappen rijdt met een nieuw motoronderdeel tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola. Red Bull Racing heeft besloten om hem en teamgenoot Sergio Perez van nieuwe Control Electronics (CE) te voorzien. Ook bij Charles Leclerc zijn er veranderingen aangebracht: Ferrari heeft een groot deel van de motor van de Monegask vervangen.


'Ajax pakt door na akkoord met Farioli, onderhandelingen met Nice lopen'

Ajax is met OGC Nice in onderhandeling over de komst van Francesco Farioli. De Italiaanse oefenmeester is op hoofdlijnen al akkoord met de Amsterdammers, nu zijn de clubs aan zet.


Beoogde Feyenoord-trainer werd na overstap snel geconfronteerd met oorlogsleed: 'Moet spelers mentaal bijstaan'

Marino Pusic wordt veelvuldig genoemd als mogelijke opvolger van Arne Slot, wat ook logisch is aangezien hij de vertrekkende Feyenoord-trainer geruime tijd assisteerde. Vorig jaar maakte Pusic tijdens het lopende seizoen de overstap naar Shakhtar Donetsk, waar hij zijn nieuwe rol als hoofdtrainer naar behoren invult; zo pakte hij in zijn debuutseizoen direct de dubbel. Toch was het lang niet altijd makkelijk voor de oefenmeester. Door de oorlog...


Slechts negentien auto's op grid voor Grand Prix Emilia Romagna in Imola

Zijn negentien startpositie was niet bijster geweldig. Waarschijnlijk daarom heeft Aston Martin besloten om aanpassingen te doen aan de wagen van Fernando Alonso, waardoor hij verplicht is vanuit de pitstraat de Grand Prix van Emilia Romagna aan te vangen. Als gevolg staan er later deze zondag niet twintig, maar negentien F1-bolides op de grid.


F1 Red Bull Racing: Pierre Waché erkent problemen bij Max Verstappen: "Geen normale vrijdag voor hem"

Technisch directeur van Red Bull Racing, Pierre Waché, heeft de vrijdag in Imola ook bekeken en erkent dat het geen normale vrijdag voor het team was in Italië. Zo wisten beide Red Bull's tijdens de openingssessies niet in de top drie te eindigen. Na het weekend in Miami keert de koningsklasse terug in Europa. Dat betekent ook dat verschillende tea...


Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi

Vijf spelers van Barcelona zijn niet tevreden over het management van Xavi Hernández, meldt Mundo Deportivo. De 44-jarige Spanjaard is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws vanwege een mogelijk vertrek.


Windsor heeft oorzaak gevonden: 'Dit verklaart waarom Verstappen zo langzaam is'

Peter Windsor heeft genoten van de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Imola. De coureurs hadden het lastig met het uitdagende circuit in Italië, en dat gold ook voor Max Verstappen, wiens prestatie uitgebreid geanalyseerd werd door de analist. Ook favorieten Charles Leclerc en Lando Norris werden uitvoerig besproken. Windsor merkt bij zijn analyse op zijn YouTube-kanaal dat de thuisfavoriet het goed voor elkaar had. 'De tribunes leken...


Blamage in Imola: Perez zet zijn toekomst bij Red Bull serieus op het spel

Met zijn crash in de derde vrije training en zijn ronduit slechte kwalificatie deed Sergio Perez zichzelf geen plezier. In een periode waarin Red Bull Racing moet beslissen over een nieuw contract voor de Mexicaan, rommelde hij maar wat aan (bijna als vanouds) op de zaterdag voor de Grand Prix van Emilia Romagna. Juist op het moment dat Perez het niet gebruiken, speelt hij dus nadrukkelijk met vuur.


ED hint op snelle transfers bij PSV: drie namen vallen in Eindhoven

Couhaib Driouech, Jeremiah St. Juste en Ryan Flamingo worden zondag genoemd als potentiële versterkingen voor PSV. Het Eindhovens Dagblad weet dat er op hun posities al ruimte is in de selectie van Peter Bosz.


De scheidsrechter redde het leven van bewusteloze speler: foto's

De interventie van de scheidsrechter was beslissend tijdens de wedstrijd tussen Bayern München en Mainz 05


Driessen: ‘Farioli staat niet écht op pole position bij Ajax, dít is de droomkandidaat’

Erik ten Hag is voor Ajax de droomkandidaat om volgend seizoen trainer te worden. Alex Kroes heeft aan Valentijn Driessen laten weten dat hij liever voor Ten Hag gaat dan voor Farioli.


Newcastle United overweegt Minteh te verkopen: ''Dan is Feyenoord kansloos''

Het is allerminst zeker dat Yankuba Minteh ook volgend seizoen actief is in het shirt van Feyenoord. Na de gewonnen bekerfinale in De Kuip kwamen er berichten naar buiten dat de Rotterdammers volgend seizoen opnieuw de talentvolle buitenspeler op huurbasis gaan overnemen van Newcastle United. De Engelsen overwegen een andere keuze te gaan maken. ''Newcastle United zit een beetje met de financiële fair play regels, hoorde ik van de week,''...


Volledige uitslag VT3 Imola | Verstappen op P6, chaos alom op Imola

De laatste vrije training voorafgaand aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Imola is geëindigd met Oscar Piastri bovenaan de tijdenlijst. Tijdens de eerste twee oefensessies kwam Max Verstappen er niet aan te pas, maar ook op de eerste sessie van de zaterdag was de Red Bull-coureur niet de snelste.


Windsor verdedigt Hamilton tegen klagende en jaloerse Verstappen: 'Omdat hij naar Ferrari gaat'

Lewis Hamilton was op de vrijdag in Italië de boeman bij zijn collega's. Vooral mede-wereldkampioenen Max Verstappen en Fernando Alonso hadden het verbaal op de 39-jarige Brit gemunt. Analist Peter Windsor vond dat Verstappen en Alonso overdreven reageerden, en meent ook de reden voor die overtrokken reacties te hebben achterhaald: afgunst. Windsor analyseerde de openingsdag van het weekend op YouTube, waarbij ook de ontevreden Verstappen...


'Ajax wacht wel degelijk op de échte droomkandidaat Erik ten Hag'

Ajax is nog niet dichtbij een akkoord met Francesco Farioli om de nieuwe hoofdtrainer te worden. ESPN-verslaggever Christian Willaert meldt dat de Amsterdammers nog altijd hopen op Erik ten Hag. 'De naam van Farioli blijft maar rondzingen, maar heel concreet is dat nog niet,' zegt Willaert bij De Eretribune. 'We weten bijvoorbeeld dat de beoogd assistent Dave Vos twee weken geleden naar Londen is gevlogen om daar uitgebreid met Graham Potter te...


Wolff ziet overduidelijke favoriet: 'Ze zijn met afstand het snelste'

Wat Toto Wolff betreft is het duidelijk welk team er in Imola met de hoofdprijzen vandoor zal gaan. Mercedes nam zelf upgrades mee naar Miami en Imola, maar hoewel het nu wat beter lijkt te gaan, maakt de Oostenrijker zich nog geen illusies als het aankomt op de strijd met de absolute topteams. Mercedes introduceerde dit weekend nieuwe upgrades, en daar is Toto Wolff blij meer, maar hij verwacht geen wonderen. 'Ik ben nog steeds positief. De...


Mislintat brak Ajax-belofte: 'Er werd gezegd dat er niet meer zouden komen'

Sven Mislintat beloofde vorig seizoen aan Silvano Vos dat er na Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen geen nieuwe middenvelders meer naar Ajax gehaald zouden worden. Toch kwam ook Sivert Mannsverk nog naar Amsterdam.


Bosz begrijpt kritiek op feesttripje Ibiza: 'Maar we hebben niet alleen aan het bier gezeten'

PSV-trainer Peter Bosz snapt dat de kritiek die er is op de reis van zijn ploeg naar Ibiza. Na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard reisde de kampioen naar het Spaanse feesteiland om enkele dagen vakantie te vieren. Afgelopen donderdag keerde PSV terug op Nederlandse bodem. De kritiek is er, omdat PSV het op de laatste speeldag van de Eredivisie opneemt tegen RKC Waalwijk. Al staat er voor PSV niet veel op het spel, zijn de belangen voor de...


Slot positief over veelgenoemde opvolger: 'Zou het Feyenoord gunnen dat ze zó'n goede trainer weten te vinden'

Arne Slot laat zich vrijdag positief uit over een trainer die veel wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger bij Feyenoord.


Ajax moet met ruildeal met Jorge Sánchez Chiquete voor neus van PSV wegkapen

Ajax wil gaat de selectie komende zomer van een flinke renovatie voorzien. Jesús Orozco Chiquete van Chivas Guadalajara lijkt een goede aanwinst voor de verdediging van de hoofdstedelingen.


De Graafschap-supporters woedend op scheidsrechter Alex Bos: 'Zeer kwalijke zaak'

Tijdens de eerste helft van ADO Den Haag tegen De Graafschap was er een opvallend moment.