NIEUWKOMER KIJKT ZIJN OGEN UIT BIJ RSC ANDERLECHT: "DAT TROK MIJ AAN"

KV Kortrijk zal afgelopen zomer Lars Montegnies vertrekken naar RSC Anderlecht. En daar heeft hij het duidelijk naar zijn zin.

Het ging allemaal heel erg snel voor Lars Montegnies. “Ik begon bij de jeugd van FC Lendelede toen ik amper 5 jaar was. Daarna speelde ik 3 jaar bij SV Roeselare tot ik mijn overstap naar KV Kortrijk maakte waar ik bij de U10 tot U18 speelde”, vertelt hij over zijn nog prille loopbaan aan de Krant van West-Vlaanderen.

“In het begin van het huidig voetbalseizoen mocht ik meetrainen en enkele wedstrijden meespelen met het eerste elftal. Eén keer zaten mijn zaakwaarnemer en mijn ouders (ik was nog geen 18 jaar) samen met het bestuur van KV Kortrijk. Maar er waren nog andere ploegen die me volgden en nog volgen.”

En plots was hij weg naar Anderlecht. “Voor mezelf was vooral het sportieve plan heel belangrijk en niet zozeer het financiële. En Anderlecht werkte voor mij een heel uitgebreid persoonlijk plan uit: sportief, opvolging door een volledig team van kine tot dokter, voeding, school…”

“En dat trok mij aan. Ik zie nu al na die korte tijd dat ik progressie maakte en dat is toch de bedoeling: blijven verder werken en nog wat meer body krijgen! En ik voel nu al dat ik in de goede richting zit.”

2023-12-06T18:26:27Z dg43tfdfdgfd