Voetbal

Trending:


Kroes looft 'vakidioot' Farioli: 'Dat is wat Ajax nodig lijkt te hebben'

Alex Kroes is lovend over 'vakidioot' Francesci Farioli, die volgend seizoen de hoofdtrainer lijkt te worden van Ajax. Echter was de Italiaan niet de topkandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden, maar er ging een streep door de namen van Louis van Gaal, Erik ten Hag en Graham Potter. Voordat Ajax alle potentiële trainerskandidaten in kaart bracht, benaderde Kroes Van Gaal voor de trainersvacature in Amsterdam. 'Maar Louis van Gaal wil net...


Verstappen haalt uit naar Hamilton en heeft slecht nieuws: 'Dat was ook heel slecht'

Max Verstappen won de laatste twee Grands Prix in Imola, maar beseft dat er ontzettend veel moet gebeuren als hij kans wil maken op een hattrick. De vrijdag leverde een vijfde tijd in VT1 op, terwijl het in de tweede vrije training zo mogelijk nog slechter ging: een zevende plek, een slechte racesimulatie, en een akkefietje met zijn voormalige titelrivaal Lewis Hamilton. Na afloop van de sessie verscheen de drievoudig wereldkampioen voor de...


Verstappen geeft geheim prijs na slimmigheidje: 'Ik gaf hem een slipstream en die kreeg ik terug'

Max Verstappen heeft in Italië op fenomenale wijze poleposition voor de Grand Prix van Emilia-Romagna veroverd. De onderlinge verschillen waren wel erg klein, en dus greep Verstappen alles aan op een klein voordeeltje te pakken. Daarbij zou de samenwerking met Nico Hülkenberg belangrijk zijn. Verstappen was na afloop van de kwalificatie enorm verbaasd met weer een poleposition. 'Ik had dit echt totaal niet verwacht. Het was tot nu toe een enorm...


Berghuis: 'Ik zag spelers juichen tegen Vitesse, dat ik dacht: doe nou voorzichtig'

Steven Berghuis heeft te doen met Vitesse.


Slot positief over veelgenoemde opvolger: 'Zou het Feyenoord gunnen dat ze zó'n goede trainer weten te vinden'

Arne Slot laat zich vrijdag positief uit over een trainer die veel wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger bij Feyenoord.


Waarom Svitolina de Wit-Russische Sabalenka geen hand gaf: "Het is ook mijn oorlog"


Kieft eens met Koeman: 'Hij heeft iets bijzonders, maar begrijpelijk niet gekozen'

Wim Kieft begrijpt goed waarom Joshua Zirkzee niet is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. Dat de jonge spits van Bologna met een blessure kampt, spreekt niet in zijn voordeel.


Feyenoord kan profiteren van financiële problemen bij Newcastle United met komst Fabian Schär

Newcastle United is komende zomer genoodzaakt om spelers te verkopen om zodoende te voldoen aan de Financial Fair Play-reglementen.


Opvallend: Alex Kroes wil weggehoonde Ajacied spoedig terughalen naar Amsterdam

Alex Kroes wil Simon Tahamata ontzettend graag terughalen naar Amsterdam. De 67-jarige clubicoon, die eerder dit jaar vertrok als jeugdtrainer van Ajax, mag volgens de algemeen directeur snel terugkeren in de hoofdstad.


F1 Red Bull Racing: Max Verstappen reageerde op boze fan in Italië: "Heb m'n middelvinger opgestoken"

Regerend wereldkampioen Max Verstappen blikt op de persconferentie na de kwalificatie in Imola tevreden terug. De Nederlander prijst vooral het team, die toch de tendens wist om te draaien. Zo zag het er niet naar uit dat de RB20 de snelste wagen was, maar wist de Limburger toch het rondje eruit te peuren. De Tifosi had waarschijnlijk gerekend op e...


'Ajax pakt door na akkoord met Farioli, onderhandelingen met Nice lopen'

Ajax is met OGC Nice in onderhandeling over de komst van Francesco Farioli. De Italiaanse oefenmeester is op hoofdlijnen al akkoord met de Amsterdammers, nu zijn de clubs aan zet.


Red Bull ziet Verstappen fouten maken en baalt van Newey-vertrek: 'Een klap voor ons'

Jarenlang vormden Adrian Newey en Pierre Waché het technische hart van Red Bull Racing, maar nu Newey vertrekt zal er meer druk op de schouders van Waché komen te liggen. De Fransman ging in de FIA-persconferentie in Imola in op het vertrek van zijn ervaren collega, en reageerde hij ook op de lastige eerste trainingssessie van zijn team. Red Bull introduceerde in Imola enkele upgrades. Zo werden de neus, de voorvleugel, en de vloerranden...


Pérez over Verstappen: 'Als ik een andere teamgenoot had, zou ik misschien meer schitteren'

Sergio Pérez stelt dat het niet gemakkelijk is om teamgenoot van Max Verstappen te zijn, maar hij weet wat nodig is om de Nederlander te kunnen verslaan. De Mexicaan ziet echter ook dat de concurrentie nadert. Onder meer Ferrari introduceert in Imola zelfs een groot upgradepakket, maar ook Red Bull Racing zit niet stil. Pérez stelt echter dat het bij het Oostenrijkse team niet om een enorme update gaat. Het Red Bull-contract van de 34-jarige uit...


'Ajax-top negeerde scoutingsrapporten onder Mislintat, Tahirović nooit gescout'

De Ajax-top heeft in de periode onder directeur voetbalzaken Sven Mislintat de scoutingsrapporten volledig genegeerd. De twaalf aankopen, ter waarde van 115 miljoen euro, werden allen goedgekeurd door de directie en Raad van Commissarissen, maar geen van deze spelers had een positief advies van de scouting. Dat blijkt uit onderzoek van Follow The Money.


Scheidsrechter neemt Cristian Willaert in de zeik tijdens gestaakte wedstrijd: ‘Wist je dat niet?’

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Emmen werd even gestaakt vanwege onweersbuien boven het stadion in de Zuid-Hollandse nederzetting.


De Graafschap-supporters woedend op scheidsrechter Alex Bos: 'Zeer kwalijke zaak'

Tijdens de eerste helft van ADO Den Haag tegen De Graafschap was er een opvallend moment.


Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi

Vijf spelers van Barcelona zijn niet tevreden over het management van Xavi Hernández, meldt Mundo Deportivo. De 44-jarige Spanjaard is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws vanwege een mogelijk vertrek.


Ajax moet met ruildeal met Jorge Sánchez Chiquete voor neus van PSV wegkapen

Ajax wil gaat de selectie komende zomer van een flinke renovatie voorzien. Jesús Orozco Chiquete van Chivas Guadalajara lijkt een goede aanwinst voor de verdediging van de hoofdstedelingen.


Marko ziet de alarmbellen afgaan: 'Als Verstappen dat niet kan, is er iets goed mis'

Helmut Marko maakt zich grote zorgen na de vrijdag in Imola. Na de eerste vrije training ging het al niet goed, maar in plaats van verbetering, merkt de Oostenrijker op dat de problemen in de tweede vrije training alleen maar groter werden. Zelfs het talent van Max Verstappen was niet meer voldoende om de gebreken van de auto te maskeren, aldus Marko. In de eerste vrije training zette Verstappen nog de vijfde tijd neer. In de tweede vrije...


De scheidsrechter redde het leven van bewusteloze speler: foto's

De interventie van de scheidsrechter was beslissend tijdens de wedstrijd tussen Bayern München en Mainz 05


Driessen: ‘Farioli staat niet écht op pole position bij Ajax, dít is de droomkandidaat’

Erik ten Hag is voor Ajax de droomkandidaat om volgend seizoen trainer te worden. Alex Kroes heeft aan Valentijn Driessen laten weten dat hij liever voor Ten Hag gaat dan voor Farioli.


Nieuwe aanval FC Twente krijgt vorm: eerste aanwinst binnen

De 24-jarige linksbuiten Sayf Ltaief komt over van FC Basel.


Alex Kroes maakt haast met samenstelling selectie Ajax: ‘Kunnen niet tot half augustus wachten’

Er wachten pittige weken voor technisch directeur Alex Kroes bij Ajax. De voormalig zaakwaarnemer heeft de zware taak om de selectie van Ajax te voorzien van een kwaliteitsinjectie.


Feyenoord blijft mogelijk met lege handen achter bij huurling: 'Overwegen hem te verkopen'

De toekomst van Yankuba Minteh kan nog alle kanten op. Feyenoord zou de Gambiaanse aanvaller graag nog een keer huren, maar volgens Martijn Krabbendam van Voetbal International, is het nog maar de vraag of Newcastle United hieraan wil meewerken.


Perez weet het zeker: 'Dat is de reden dat ik in Q2 werd uitgeschakeld'

Sergio Perez heeft een teleurstellende kwalificatie achter de rug. De Mexicaan kwam niet verder dan Q2 in Imola. Na afloop vertelt hij wat de reden is dat hij in Q2 werd uitgeschakeld.


Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.


McLaren een slechte verliezer? 'Max heeft geluk dat hij op pole staat'

McLaren's teambaas, Andrea Stella, is een van de katalysatoren achter McLaren's plotselinge opmars naar voren op de grid. Na de zege in Miami voor zijn team, hoopte hij dat Lando Norris of Oscar Piastri ook in Imola de boventoon zouden voeren. Maar ditmaal was er die dekselse Max Verstappen, die er met de pole vandoor ging. Een pole die hij een beetje in de schoot geworpen kreeg, vond Stella.


Dit zei Hamilton na zijn 'incident' met Verstappen in Imola

Lewis Hamilton en Max Verstappen komen elkaar al enige jaren niet zo vaak meer te geven op de baan, maar tijdens de tweede vrije training was dat wel weer eens het geval. De Mercedes-coureur hinderde Verstappen, maakte vervolgens excuses, maar de regerend wereldkampioen was duidelijk niet content met de manoeuvre van zijn rivaal. Na afloop reageerde Hamilton op het voorval.


Waarom Lambiase niet te horen was op boordradio Verstappen in VT1 F1 Imola

Wie naar de boordradio van Max Verstappen luisterde in de eerste vrije training voor de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna, zal een andere stem opgevallen zijn.


NAC verbaast trainer met afslachting Roda JC: 'Buiten alle proporties'

Jean-Paul van Gastel is trots op zijn ploeg. De trainer zag NAC Breda vrijdag met ruime cijfers winnen van het lamgeslagen Roda JC Kerkrade en bereikte zo de halve finale van de play-offs. 'Ik heb altijd wel geloofd dat we dit kunnen.'


Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat

Xavi Hernández staat na de zomer tóch niet meer voor de groep bij FC Barcelona. President Joan Laporta is niet blij met de uitlatingen van Xavi in de aanloop naar het competitieduel met Almería (0-2 winst) van donderdagavond.


Verschillende mogelijkheden voor de toekomst van Stefan de Vrij: afbeeldingen

De verdediger zou kunnen besluiten om Inter te verlaten.


Sterspeler Feyenoord op weg naar de uitgang: ‘Proberen hem te verkopen’

Het heeft er alle schijn van dat Newcastle United afscheid gaat nemen van Yankuba Minteh. De negentienjarige buitenspeler presteert dit seizoen uitstekend op huurbasis bij Feyenoord.


De Mos verrast door Feyenoord en Ajax: 'Groter trainerstalent dan broer'

Aad de Mos is verrast dat Feyenoord en Ajax in de zoektocht naar een nieuwe trainer voorbij lijken te gaan aan Dick Schreuder. In Amsterdam ligt Francesco Farioli inmiddels op pole position. Ook over de Italiaanse coach is de analist wel te spreken.


Windsor verdedigt Hamilton tegen klagende en jaloerse Verstappen: 'Omdat hij naar Ferrari gaat'

Lewis Hamilton was op de vrijdag in Italië de boeman bij zijn collega's. Vooral mede-wereldkampioenen Max Verstappen en Fernando Alonso hadden het verbaal op de 39-jarige Brit gemunt. Analist Peter Windsor vond dat Verstappen en Alonso overdreven reageerden, en meent ook de reden voor die overtrokken reacties te hebben achterhaald: afgunst. Windsor analyseerde de openingsdag van het weekend op YouTube, waarbij ook de ontevreden Verstappen...


Bayern München incasseert volgende dreun: géén akkoord met Thomas Tuchel

Thomas Tuchel staat volgend seizoen níét voor de groep bij Bayern München. Dat heeft de huidige oefenmeester van de nummer twee van Duitsland vrijdagmorgen verteld op een persconferentie.


Zirkzee, onverklaarbare uitsluiting: fans ontzet. De foto's

De speler beleeft een uitstekend seizoen.


Windsor ziet Verstappen rijles geven: 'Definitie van hoe goed Verstappen is'

Max Verstappen heeft in de afgelopen jaren heel wat bijzondere kwalificatieronden gereden, maar wat Peter Windsor betreft behoort het kunststukje van de Nederlander tot de absolute uitblinkers. De analist sprak in zijn terugblik op de kwalificatie uitgebreid over de wereldkampioen, waarbij hij ook uitvoerig over de Q2-ronde van Verstappen sprak. Na de vrijdag leken Ferrari en McLaren voor poleposition te gaan vechten, maar iemand als Verstappen...


Verstappen afgemaakt op X om niet dragen Senna-shirt: "Is zeker vanwege Kelly Piquet"

Max Verstappen heeft de volle laag gekregen na het niet dragen van het Ayrton Senna-shirt in Imola.


Alex Kroes wijst drie spelers aan die absoluut niet mogen vertrekken bij Ajax

Een grote leegloop is komende zomer aanstaande bij Ajax. De Amsterdammers zullen afscheid moeten nemen van flink wat miskopen uit het verleden.


Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot gunt vertrekkende speler basisplaats

Arne Slot zit zondagmiddag (morgen) voorlopig voor de laatste keer op de bank als trainer van Feyenoord. De oefenmeester is volgend seizoen oefenmeester van Liverpool en heeft in zijn afscheidsduel tegen Excelsior plek voor Alireza Jahanbakhsh.


Red Bull F1: Pérez krijgt boete tijdens Vrije Training 1 in Imola

Sergio Pérez en Red Bull Racing hebben een boete gekregen tijdens de eerste vrije training voor de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna. De Mexicaanse coureur overschreed namelijk de snelheidslimiet in de pitstraat. De eerste sessie op de vrijdag bleek een uitdagende te zijn voor de teams, en dan vooral voor Red Bull. Charles Leclerc was het snelst met...


Marko stelt Red Bull-fans gerust: 'Anders had Max er ruim voor gestaan'

Voor Max Verstappen is het weekend in Imola niet helemaal naar wens verlopen. De Red Bull Racing-coureur verliet het asfalt meerdere keren in de eerste vrije training en moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats. Toch is er nog niks om ons zorgen over te maken, zo vertelt Helmut Marko in aanloop naar VT2.


F1 Imola GP: Lewis Hamilton trekt boetekleed aan in momentje met Max Verstappen: 'Hij was al gefrustreerd'

Voor Lewis Hamilton waren de eerste twee trainingen in Italië een prima opening van het weekend. Zo wist de zevenvoudig kampioen de eerste training als zevende af te sluiten, maar kwam hij na de tweede oefensessie als vierde op het bord te staan. Net als veel andere teams heeft Mercedes voor het eerste Europese raceweekend van het seizoen, veel upd...


Liverpool was voor onderhandelingen met Arne Slot al akkoord met Rúben Amorim

Liverpool was al akkoord met Rúben Amorim voor de komst van Arne Slot. De 39-jarige oefenmeester presteert uitstekend bij Sporting Portugal, dat dit seizoen met een flinke voorsprong op nummer twee Benfica de titel veroverde.


Hilarische beelden uit Dordrecht: scheidsrechter Martin van der Kerkhof vergeet cruciaal voorwerp

De wedstrijd in de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Dordrecht en FC Emmen op zaterdagmiddag is gestaakt, maar bij het hervatten vergat Martin van der Kerkhof wel een heel belangrijk object.


Windsor heeft oorzaak gevonden: 'Dit verklaart waarom Verstappen zo langzaam is'

Peter Windsor heeft genoten van de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Imola. De coureurs hadden het lastig met het uitdagende circuit in Italië, en dat gold ook voor Max Verstappen, wiens prestatie uitgebreid geanalyseerd werd door de analist. Ook favorieten Charles Leclerc en Lando Norris werden uitvoerig besproken. Windsor merkt bij zijn analyse op zijn YouTube-kanaal dat de thuisfavoriet het goed voor elkaar had. 'De tribunes leken...


Technisch directeur Red Bull herhaalt: 'Waren hierop voorbereid'

Technisch directeur Pierre Waché moet Red Bull Racing de komende jaren naar nieuwe wereldtitels leiden, zonder Adrian Newey. De Fransman kreeg onlangs namelijk te horen dat de topontwerper vertrekt bij het team uit Milton Keynes. Waché vindt het jammer dat Newey vertrekt, maar ook niet meer dan dat.


Vink twijfelt aan één naam in voorselectie: ‘Ik vind de hype om hem een beetje voorbarig’

Marciano Vink denkt dat Ian Maatsen mee gaat naar het EK, maar heeft desondanks geen hoge pet op van de linksback van Borussia Dortmund. Bij het programma Voetbalpraat op ESPN vertelt de analist dat hij twijfelt aan de bejubelde verdediger.


Hülkenberg lacht om beschuldiging uit Engeland: 'Ik bewees Verstappen een dienst terug'

Nico Hülkenberg heeft het goed naar zijn zin in de Formule 1, en dat was in Imola niet anders. De kwalificatiespecialist was wederom van de partij in Q3, en verzekerde zich dus van een goede uitgangspositie voor de race. Die Q3-deelname had hij aan Max Verstappen te danken, en daarom gaf hij de Nederlander weer een mooi cadeautje terug. Hülkenberg maakte recentelijk zijn overstap naar Audi, danwel Stake, bekend voor 2025. Bij Audi zal men zich...