Sport

Trending:


Verstappen lacht om fout van Lambiase: 'Vertel jij het mij maar'

Het lijkt weer helemaal goed tussen Gianpiero Lambiase en Max Verstappen. Na heftige boardradio’s in Hongarije, leek Verstappen een stuk relaxter over de boardradio in België. Zelfs toen Lambiase even de fout in ging.


Manchester United transfernieuws: Matthijs de Ligt kan ook naar Real Madrid

Matthijs de Ligt is nog altijd voornemens om de overstap van Bayern München naar Manchester United te maken. Manchester Evening News meldt echter dat de Engelse topclub niet meer de enige club met interesse is/


Ajax voetbalt Vitesse zoek in oefenduel: Van den Boomen weer op stoom, pikante andere doelpuntenmaker

Ajax heeft vrijdag een oefenduel achter gesloten deuren tegen Vitesse met 4-1 gewonnen. De reserves van donderdag (wedstrijd tegen Vojvodina), mochten aantreden tegen de geplaagde Arnhemse formatie.


Zuid-Korea tekent protest aan na blunder op openingsceremonie

PARIJS (ANP) - Zuid-Korea heeft protest aangetekend na een blunder tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Bij de aankomst van de boot met Zuid-Koreaanse atleten kondigden de presentatoren hen, zowel in het Frans als in het Engels, vrijdagavond aan als de Democratische Volksrepubliek Korea. Dat is de officiële naam van Noord-Korea.


Gouden estafettezwemsters op Spelen meteen uitgeschakeld

PARIJS (ANP) - De estafettezwemsters op de 4x100 meter vrije slag zijn na hun wereldtitel van februari in de voorronde van de Spelen van Parijs al uitgeschakeld. Tessa Giele, Kim Busch, Sam van Nunen en wereldkampioene Marrit Steenbergen zwommen de negende tijd (3.36,78), terwijl de beste acht doorgingen.


Feyenoord maakt afspraak bekend die met familie van Geertruida is gemaakt

Het is bij Feyenoord nog niet heel duidelijk of Lutsharel Geertruida volgend seizoen nog in Rotterdam speelt. Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft in ieder afspraken gemaakt met de Nederlandse verdediger wat de contractonderhandelingen betreft.


Brown weet nu al waar Verstappen gaat finishen in België

Zak Brown zag dat Max Verstappen ijzersterk begon aan het raceweekend in België.


F1 GP België: Mercedes doet schokkende ontdekking, verliest op rechte stuk bijna seconde

Mercedes maakte niet de vrijdag voor de F1 Grand Prix van België mee dat het had gewild. Lewis Hamilton en George Russell waren in de tijdenlijst meer dan een seconde verwijderd van de kop en het wordt een enorme uitdaging om dat goed zien te maken. Het was een zonnige en, in ieder geval qua incidenten en problemen, een vrij rustige vrijdag op het ...


Duidelijk signaal: ''Anders ga je maar lekker ergens anders shoppen''

Dennis te Kloese ziet voldoende uitdagingen bij Feyenoord. De algemeen directeur is voorlopig niet van plan om De Kuip achter zich te laten voor een nieuw avontuur. Te Kloese vindt het prettig om in Nederland te wonen en wil van Feyenoord een stabiele topclub maken die niet afhankelijk is van één persoon. "Daarom zijn we ook zo bezig geweest met successieplanning bij Feyenoord. Dat we niet bij een vertrek van één iemand als een kaartenhuis in...


België F1: Relletje Verstappen en Hamilton zet voort: Brit zet Nederlander op zijn plek met duidelijk advies

Max Verstappen haalde zich tijdens de Grand Prix van Hongarije bij vele mensen de woede op de hals en de drievoudig wereldkampioen zal zich ook niet bij zijn team even populair hebben gemaakt. Lewis Hamilton geeft hem richting het restant van het Formule 1-seizoen een welgemeend advies. Het was tijdens de Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring ...


Plooij schiet uit zijn slof na kritiek op Verstappen: 'Goeiedag man, wat denk je dat je dan hoort?'

Ziggo Sport-pitreporter Jack Plooij snapte niet waar alle commentaar over Max Verstappen in Hongarije wegkwam na zijn uitbarstingen op de boordradio. Volgens Plooij hoort het bij topsport en zou hetzelfde gebeuren als je een voetballer een microfoon meegeeft tijdens een wedstrijd. Renger van der Zande zou op die manier echter niet willen werken. Hoe het eraan toeging in Hongarije stond Van der Zande wel van te kijken. Verstappen kreeg na afloop...


Heerenveen wervelt: Van Persie-manschappen maken gehakt van La Liga-club

SC Heerenveen heeft vrijdagavond overtuigend afgerekend met Rayo Vallecano. De club, die komend seizoen acteert op het hoogste niveau in Spanje, liep in Friesland tegen een 5-0 nederlaag aan. Uitblinker bij de ploeg van trainer Robin van Persie: Daniel Karlsbakk.


Als vanouds: lichtvoetige Traoré scoort voor Ajax na heerlijke combinatie

Bertrand Traoré is 'back in business' bij Ajax. De aanvaller scoorde in een oefenduel met Vitesse de 4-1 voor de Amsterdammers na een goede combinatie met Julian Rijkhoff.


Aan Ajax gelinkte Eriksen spreekt zich uit over zijn toekomst: 'Hele speciale club'

Christian Eriksen werd eerder deze week gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. Tegenover de BBC spreekt de 32-jarige Deen zich uit over zijn toekomst.


Spa F1: Rel op internet nadat Hamilton weigert foto fan te signeren: "Waarschijnlijk een Max-fan"

Het is dit weekend tijd voor de Grand Prix van België en dat is een circuit waar Lewis Hamilton gemengde gevoelens aan zal bewaren. Een fan in het land van friet en wafels herinnerde de Brit aan een minder moment. De zevenvoudig wereldkampioen kon er echter niet bepaald om lachen. Tijdens de start van de Grand Prix van België in 2022 kregen Fernand...


Arne Slot heeft eerste wedstrijd met Liverpool gespeeld: dit is het resultaat

Arne Slot heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Liverpool gewonnen. In een vriendschappelijk duel in het Amerikaanse Pittsburgh waren the Reds vrijdagnacht met 1-0 te sterk voor Real Betis.


Enorme plottwist: 'Transfer Mazraoui op het laatste moment geklapt'

Een enorme plottwist: West Ham United breekt de onderhandelingen met Noussair Mazraoui af, Erik ten Hag lijkt met Manchester United te gaan profiteren.


'Ajax toont daadwerkelijk interesse en legt Sergi Roberto sportief plan voor'

Ajax lijkt daadwerkelijk interesse te hebben in Sergi Roberto. Dat melden bronnen aan ESPN. De komst van de 32-jarige rechtsback annex middenvelder is echter wel onwaarschijnlijk, benadrukt de sportzender.


'Hummels komt niet opdagen bij medische keuring: routinier wil extra bedenktijd'

Opvallend nieuws uit Italië: Mats Hummels is niet komen opdagen bij zijn medische keuring bij Bologna. Volgens Corriere dello Sport heeft de routinier nog wat extra dagen bedenktijd nodig, voor hij een definitieve keuze wat betreft zijn nieuwe club maakt.


'Feyenoord gaat zich versterken met toptalent uit Uruguay'

Feyenoord gaat zich versterken met Bruno Arady. De talentvolle buitenspeler komt transfervrij naar de Rotterdamse club. Het is de bedoeling dat Arady dinsdag arriveert in Nederland om de laatste formaliteiten af te ronden. Arady is een zeventienjarig talent dat de afgelopen periode uitkwam voor Club Nacional. Naast een Uruguayaans paspoort beschikt hij ook over een Italiaans paspoort. Arady's favoriete positie is linksbuiten, maar hij kan ook...


Marko slechtgehumeurd na vrijdag in Spa: stap achteruit voor Verstappen en Perez

De ontevredenheid was aan het gezicht van Helmut Marko af te lezen na de eerste twee vrije trainingen op Spa-Francorchamps. Winkansen voor Max Verstappen en Sergio Perez? De Red Bull Racing-adviseur heeft er een hard hoofd in.


Ajax transfernieuws: Christian Eriksen van Manchester United doet zijn verhaal

Christian Eriksen heeft deze zomer de optie om terug te keren naar Ajax. De middenvelder komt lang niet altijd meer in actie voor Manchester United en mag dan ook vertrekken.


Pérez bijt van zich af: 'Dat moet je aan Marko vragen'

Sergio Pérez laat zich niet op de kast jagen door de opmerkingen van Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko. In de zomerstop wordt beslist over zijn zitje, maar de Mexicaan houdt vol dat hij zijn plek bij Red Bull gewoon behoudt en dat er geen sprake zal zijn van een ontslag. Hij wil zich dit weekend dan ook focussen op het behalen van een goed resultaat. Na een lastige triple header begon Pérez in Hongarije aan twee cruciale races voor de...


'Definitief: Feyenoord verkoopt overbodige middenvelder (21) aan Excelsior'

Excelsior gaat zich versterken met Lennard Hartjes. Dat meldt 1908 vrijdagochtend. De 21-jarige middenvelder komt over van Feyenoord, waar hij geen toekomst had.


Hamilton oordeelt over teamorders McLaren: 'Als het Verstappen was...'

In aanloop naar de Grand Prix van België domineren twee verhalen de Formule 1-paddock: de radioberichten van Max Verstappen aan Red Bull Racing en de teamorders van McLaren in Hongarije. Ook Lewis Hamilton en George Russell krijgen de vraag voorgelegd wat zij hadden gedaan als ze in de schoenen van Lando Norris hadden gestaan - en daarbij schuwt Hamilton een vergelijking met Verstappen niet.


Stekelenburg verdedigt interview met geïrriteerde Oranje-international: 'NOS is geen lid van het feestcomité'

Jeroen Stekelenburg verdedigt een interview dat hij tijdens het EK met een geïrriteerde Joey Veerman hield en dat de verslaggever online op 'scheldkannonades' kwam te staan.


Feyenoord transfernieuws: Santiago Giménez over mogelijk vertrek

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Santiago Giménez ligt. De aanvaller staat inmiddels weer op het trainingsveld bij Feyenoord, maar weet dat er interesse vanuit het buitenland is.


McLaren reageert na sterke opening Verstappen, Red Bull lijkt tekort te komen

Lando Norris en Oscar Piastri sluiten de tweede vrije training af als snelsten en laten Max Verstappen twee tienden achter zich. De Nederlander opende sterk op vrijdag, maar leek tijdens de tweede sessie op Spa-Francorchamps toch wat tekort te komen. Iets na de helft van VT2 begonnen beide teams aan de longruns, waarin Piastri sterker oogde dan de drievoudig wereldkampioen. Norris heeft de complete sessie op softs gereden. Verstappen was na een...


Max Verstappen F1: FIA draait boetes van Verstappen, Pérez en Ricciardo terug na VT1

De Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) heeft een opmerkelijke actie uitgehaald na de eerste vrije training voor de F1 Grand Prix van België. De stewards hadden boetes uitgedeeld aan drie Red Bull-coureurs, waaronder Max Verstappen, maar deze zijn nu teruggedraaid. Het Formule 1-circus is gearriveerd op het Circuit de Spa-Francorchamps, ...


Max Verstappen F1: Horner reageert op kritiek van Hamilton: "Dit is waarom Max zo goed is"

Christian Horner heeft het opgenomen voor zijn coureur Max Verstappen na kritiek van Lewis Hamilton. Tijdens de F1 Grand Prix van België liet de teambaas van Red Bull Racing weten, terugblikkend op de race in Hongarije van vorige week, dat de geuite frustraties niet persoonlijk bedoeld waren en dat het er gewoon bij hoort. Verstappen sprak via de b...


Longruns | Verstappen laat sterke pace zien, maar een andere coureur is nog sneller

Max Verstappen was tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van België niet de snelste rijder tijdens de longruns. De Nederlander begon goed aan de vrijdag op Spa-Francorchamps en oogde bloedsnel op de harde band en de zachte band, maar tijdens de tweede vrije training sloeg McLaren terug. Verstappen heeft een longrun op de mediumband gereden en deed dat in de tweede helft van de vrije training. Verstappen schoot als een raket uit de...


Verstappen krijgt 'megaboete' opgelegd na eerste vrije training Grand Prix van België

Max Verstappen heeft een boete ontvangen omdat hij te hard door de pitstraat heeft gereden tijdens de eerste vrije training in aanloop naar de Grand Prix van België. Kijkend naar het bedrag, is het onwaarschijnlijk dat de Nederlander het in zijn portemonnee zal voelen. De maximale toegestane snelheid in de pitstraat op het Circuit van Spa-Francorch...


Max Verstappen bovenaan na verregende F1-training, Stroll crasht in Spa

Max Verstappen staat bovenaan de tijdenlijst na een verregende derde F1-training in Spa. De Red Bull-coureur kwam op intermediates tot 2.01.565. Na een crash van Lance Stroll moesten de fans het lang zonder baanactie doen.


Feyenoord opent competitie in uitverkochte Kuip

Feyenoord speelt de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in een uitverkocht huis. Vrijdag werden via de officiële Ticketshop de laatste kaarten verkocht voor het thuisduel met Willem II in de eerste speelronde, op zaterdag 10 augustus om 16:30 uur. Voor Feyenoord – Willem II is nog wel beschikbaarheid via Feyenoord Ticket Exchange. Hier kunnen seizoenkaarthouders of dagkaartkopers die, bijvoorbeeld vanwege de zomervakantie, niet in...


Perez merkt probleem op bij Norris' auto tijdens VT2 in België

Ongeveer 20 minuten na de start van VT2-sessie van de Grand Prix van België merkte Sergio Perez, toen Lando Norris hem passeerde, een probleem op met de McLaren van de Britse coureur. De Mexicaanse coureur liet zijn team snel weten wat hij constateerde.


Feyenoord transfernieuws: Dávid Hancko wil naar Atlético Madrid

Dávid Hancko hoopt nog altijd deze zomer een vervolgstap te kunnen maken. De Slowaakse mandekker van Feyenoord staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid.


Verstappen rijdt concurrentie in VT1 op een hoop met nieuwe motor in België

Max Verstappen heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van België als snelste afgesloten. De Nederlander was met een nieuwe motor achterin de RB20 veel sneller dan de concurrentie. Nummer twee Oscar Piastri kwam ruim een halve seconde tekort. Alexander Albon was de verrassende nummer drie van de sessie.


Gimenez doet boekje open: 'De interesse van andere clubs is er, maar...'

Santiago Gimenez focust zich volledig op Feyenoord. De spits erkent tegenover Rijnmond dat er interesse is, maar niets is volgens hem serieus. De aanvaller maakt duidelijk dat hij van de club houdt.


De Boer ziet Ajax-speler snel uit basis verdwijnen: 'Tweede of zelfs derde viool'

Ronald de Boer verwacht dat Chuba Akpom ook dit seizoen geen aanspraak maakt op een basisplaats bij Ajax. De analist vraagt zich af of de 28-jarige Engelsman bereid is om nog een jaar op de bank plaats te nemen.


Vriendschappelijk? Duel van Chelsea ontspoort al na twee (!) minuten spelen

Het had een vriendschappelijke wedstrijd moeten worden woensdagavond tussen Chelsea en Wrexham FC, maar in plaats daarvan liepen de gemoederen al na twee minuten spelen hoog op. Levi Colwill en James McClean kregen het met elkaar aan de stok.


Albon had perfect uitzicht op botsing Verstappen en Hamilton: 'Allebei heel agressief'

Alexander Albon was heel even bang dat hij de schuldige was in de botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De coureur van Williams werd op een ronde gezet op het moment dat de rijders van Red Bull Racing en Mercedes elkaar raakten, maar hij speelde geen rol in de crash tussen de hoofdrolspelers van het wereldkampioenschap in 2021. Na de beelden terug te hebben gezien vindt Albon het terecht dat de wedstrijdleiding het zag als een...


L'Équipe: Griezmann kan wens in vervulling laten gaan, Atlético krijgt aanbieding

Los Angeles FC heeft stappen ondernomen om Antoine Griezmann los te weken bij Atlético Madrid. Dat meldt L'Équipe. De Franse spelmaker mag deze zomer voor een vast bedrag vertrekken bij Atlético Madrid, en kan zodoende een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan: spelen in Amerika.


Verstappen neemt geen blad voor de mond: 'Jij bent geen onderdeel van het team'

In aanloop naar de Grand Prix van België spraken alle twintig coureurs vandaag met de internationale media. Waar er alvast wordt vooruitgekeken naar het raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps was er ook genoeg gelegenheid om terug te blikken op het raceweekend in Hongarije. De race op de Hungaroring was er niet een om over naar huis te schrijven voor Max Verstappen. Tegenover Sky Sports geeft Verstappen aan erg gefrustreerd te zijn...


Gouden estafettezwemsters hielden al rekening met mislopen finale

PARIJS (ANP) - De Nederlandse estafettezwemsters op de 4x100 meter vrije slag wisten al dat het halen van de olympische finale in Parijs lastig zou worden. "We wisten dat we er met onze seizoenstijden als achtste ingingen, maar hadden natuurlijk wel gehoopt dat we het zouden halen", reageerde een balende Marrit Steenbergen. De specialiste leidde de ploeg afgelopen februari in een zwak deelnemersveld nog naar de wereldtitel.


Nog meer ellende voor Max Verstappen: enorme gridstraf voor de Nederlander in België

Max Verstappen krijgt een gridstraf van tien plaatsen voor de Grand Prix van België van aanstaande zondag. De Nederlander krijgt een nieuwe verbrandingsmotor in zijn RB20 en overschrijft daarmee het maximale aantal exemplaren. Het nieuws dat Max Verstappen de Grand Prix van België niet vanaf de eerste startrij zal beginnen, komt niet meer als een g...


Om deze reden doet het Nederlands elftal niet mee aan de Olympische Spelen 2024

Vrijdag beginnen de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs officieel, maar woensdag ging het voetbaltoernooi al van start. Bij de mannen doen er zestien landen mee, bij de vrouwen twaalf. Nederland is er echter niet bij. Hoe komt dat precies?


'Spaanse grootmacht wordt serieuzer voor Hancko en legt bod neer bij Feyenoord'

Atlético Madrid heeft na twee afgeslagen aanbiedingen een nieuw bod gedaan op Dávid Hancko, zo meldt 1908.nl. Feyenoord buigt zich momenteel over de aanbieding.


F1 GP België: Tsunoda krijgt zwaarste gridstraf van het seizoen, moet 60 plekken achteruit


‘Geen gouden medaille voor Nederland op Olympische tijdrit’

Eens in de vier jaar krijgen wielrenners de kans om wel een heel bijzondere prijs aan hun palmares toe te voegen. Zaterdag staat zowel bij de mannen als de vrouwen de strijd om Olympisch tijdritgoud op het programma. Volgens Unibet maken gaan de gouden medailles naar Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Bij de dames geldt […] The post ‘Geen gouden medaille voor Nederland op Olympische tijdrit’ appeared first on WielerFlits.


'Financiële afdeling PSV juicht na Lammers-transfer, ook Willem ll profiteert'

PSV gaat een opleidingsvergoeding ontvangen voor Sam Lammers. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. De spits, die lang onder contract stond in Eindhoven, maakte vrijdagavond officieel de overstap naar FC Twente.