DE WOLF DEELT INSIDE INFO VAN EVENEPOEL: ‘DIE ZEI DAT VAN DER POEL IN ORDE IS, DAT HIJ IN ANDERE JAREN NIET ZO VER MEEGING OP DE BERGJES’

Vorige week trainde Van der Poel in Spanje samen met Remco Evenepoel, die net was teruggekeerd na zijn zegetocht in de Volta ao Algarve. De twee wereldtoppers kunnen het goed met elkaar vinden en trainen regelmatig met elkaar in de Spaanse zon. In de podcast Wielerclub Wattage vertelt analist Dirk De Wolf dat hij over de training heeft gesproken met Evenepoel.

“Ik heb van Remco gehoord dat Van der Poel écht in orde is”, aldus De Wolf. “Dat hij in andere jaren niet zo ver meeging met Remco op die bergjes rond Calpe. Hij zal klaar zijn, dat hebben we van de winter al gezien. Dat is interessante informatie vanuit het peloton.”

Spanje

De Wolf komt weer terug op de vele trainingen in Spanje als grote voordeel. “Als Wout op Teide gaat trainen, dan weet je dat je verbetert als je een motor erin hebt liggen. Lennert Van Eetvelt heeft dat ook bewezen. Die huurt samen met Lecerf een huisje op Tenerife. Dat heeft veel voordelen, maar je moet wel een motor erin hebben liggen.”

Onlangs maakte Van der Poel zijn programma voor het voorjaar bekend. Hij herstart in Milaan-Sanremo en rijdt vervolgens de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en wellicht nog Luik-Bastenaken-Luik.

Het bericht De Wolf deelt inside info van Evenepoel: ‘Die zei dat Van der Poel in orde is, dat hij in andere jaren niet zo ver meeging op de bergjes’ verscheen eerst op Wieler Revue.

2024-02-28T13:30:19Z dg43tfdfdgfd