FIA GAAT STRENGER CONTROLEREN OP RONDETIJDEN TIJDENS NIEUW F1-SEIZOEN

Ook in het nieuwe Formule 1-seizoen gaat de FIA streng letten op de snelheden tijdens de kwalificatie voor de Grands Prix. Komend weekend wordt het nieuwe seizoen in gang gezet in Bahrein. In de weekend notes van de FIA heeft wedstrijdleider Niels Wittich toelichting gegeven op de gemaakte keuze op de snelheden tijdens de kwalificatie aan te passen.

Afgelopen seizoen werd al tijdens een paar weekenden gebruik gemaakt van deze maximale rondetijd in de kwalificatie. De FIA maakte zich hier zorgen over, want als coureurs zo langzaam mogen als ze willen, kunnen ze in hun opwarmronde een coureur in een snelle ronde heel makkelijk hinderen. Dit zorgt dan voor een oneerlijke kwalificatie.

FIA gaat strenger controleren

De bond gaat in 2024 de controles op de maximale rondetijd opschroeven, zo laten ze weten. Een coureur die te langzaam rijdt in de kwalificatie mag zich gaan melden bij de wedstrijdleiding. Vorig seizoen zagen we veel coureurs expres heel langzaam rijden in de pitstraat, om zo deze regel te omzeilen, en een groot gat te creëren op de baan, maar vanaf het nieuwe seizoen is dat ook verboden.

Onder andere Max Verstappen kwam al onder een vergrootglas te liggen nadat hij dit deed in het afgelopen seizoen. Meteen na de actie van de Nederlander werd duidelijk dat dit niet de bedoeling was, en dat zulke acties vanaf de Grand Prix daarna wél bestraft zouden worden.

2024-02-28T09:16:03Z dg43tfdfdgfd