REGENBOOG ZORGT VOOR OPSTOOTJE IN BAHREIN

De Formule 1 klopt zichzelf maar al te graag op de borst vanwege de diverse projecten op het gebied van diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid. Helaas voor de sport is de invulling van die begrippen in sommige van de gastlanden toch iets anders.

Met name in de meer streng religieuze delen van de wereld wordt de boodschap achter symbolen zoals de regenboogvlag niet bepaald op prijs gesteld. Zo ook in Bahrein.

Geen regenboog svp

Een dergelijk meningsverschil kwam namelijk naar voren tijdens de testweek in het woestijnland. De beveiliging van Bahrein International Circuit hield namelijk massaal F1-teamleden tegen die regenboogvlaggen op hun kleding en apparatuur hadden.

De teamleden werden aangeraden deze symbolen niet openlijk tentoon te stellen op het circuit. Daarop regende het uiteraard aan klachten bij de wedstrijdleiding.

Geïsoleerd incident

De Formule 1 greep snel in bij de situatie en zorgde er meteen voor dat de acties publiekelijk veroordeeld werden. Een woordvoerder van het circuit noemde het een 'geïsoleerd incident' dat geen herhaling zal krijgen. Net als de F1 gaat Bahrein immers vol voor de westerse interpretatie van diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid:

"De organisatie van de Grand Prix van Bahrein verwelkomt iedereen en is tegen alle vormen van discriminatie. Het incident wordt onderzocht en er zal gepaste actie volgen. Het was een geïsoleerd incident dat in strijd was met het beleid van de Formule 1 en Bahrein."

2024-02-27T13:51:24Z dg43tfdfdgfd