GERUCHTENMOLEN: 'WARD BEGINT OP 1 JULI ALS TECHNISCH DIRECTEUR VAN AJAX'

De transfermarkt is inmiddels gesloten, maar dat betekent niet dat er geen geruchten meer zijn omtrent mogelijk nieuwe en mogelijk vertrekkende spelers van Ajax. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zaterdag 18 maart

'Ward begint op 1 juli als technisch directeur van Ajax'

Julian Ward wordt de nieuwe technisch directeur van Ajax, zo meldt het Britse Mirror zaterdag. De Engelsman komt over van Liverpool en begint op 1 januari aan zijn nieuwe job. Gesprekken met Edwin van der Sar zouden goed zijn afgerond, nu ook het financiële plaatje is kortgesloten. Ward was slechts een jaar in dienst in zijn huidige rol bij Liverpool. Hij werd al eerder aan Ajax gelinkt, maar die gesprekken liepen in eerste instantie tot niets uit. Van der Sar is door de Ajax-directie vervolgens aangespoord de draad weer op te pakken met Ward, met een daadwerkelijke overstap tot gevolg. Officiële berichten uit Liverpool en Amsterdam zijn er echter nog niet.

Vrijdag 17 maart

'Bayern blijft ontwikkeling Timber nauwlettend in de gaten houden'

Bayern München houdt de ontwikkeling van Ajax-verdediger Jurriën Timber al geruime tijd in de gaten, zo meldt Sport1. Hoofdverslaggever Kerry Hau vertelt erover in de podcast van het Duitse medium. Zo vertelt hij onder meer dat Timber zich op het WK in Qatar liet zien in een driemansdefensie. Juist dat systeem wordt nu ook door Bayern München gehanteerd. Men voegt er verder aan toe dat er meer gegadigden zijn voor Timber. Vooral het Manchester United van Erik ten Hag zou erg geïnteresseerd zijn in Timber.

Dinsdag 14 maart

'Verhuurde Arsenal-spits Balogun op de radar van Ajax'

Ajax volgt spits Folarin Balogun, zo meldt Ekrem Konur op Twitter. De 21-jarige spits wordt dit seizoen door Arsenal verhuurd aan het Franse Stade Reims. Hij heeft dit seizoen 16 doelpunten gemaakt in 26 wedstrijden in de Franse competitie. Scouts van Ajax hebben de spits bekeken in de wedstrijd tussen Stade Reims en AS Monaco. Naast de Amsterdammers zijn ook Internazionale, Napoli en Newcastle United geïnteresseerd in de diensten van de spits.

'Ajax op de tribune voor Kadioğlu'

Ajax volgt de ontwikkeling rondom Ferdi Kadioğlu, zo schrijft Haberturk. Er zouden scouts van Ajax aanwezig zijn geweest bij de wedstrijd tussen Fenerbahçe en Sevilla in de Europa League en ze zullen ook weer van de partij zijn voor de return in Turkije. Naast Ajax zijn ook Napoli, Internazionale, Borussia Dortmund, Newcastle United en Brighton & Hove Albion geïnteresseerd in de 23-jarige speler. De verwachting is dat hij komende zomer een transfer gaat maken. De Turkse club verlangt twintig miljoen voor de basisspeler. Hij was goed voor één doelpunt en drie assists dit seizoen.

2023-03-18T16:53:17Z dg43tfdfdgfd